Wyświetl pojedynczy post
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2009, 20:08
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie sprawa jest banalna jak cholera:

Wg tabeli ekstraklasy ostatnie 3 miejsca zajmuja kolejno: Cracovia, Górnik Zabrze, ŁKS

Z tego wynika, ze bezwzglednie do 1 ligi spada Górnik i ŁKS. Cracovia ma grac w barazach.

Wg tabeli 1 ligi do ekstraklasy wchodza: Widzew i Zaglebie Lubin.
Korona ma grac w barazach.

Na ten moment w Ekstralasie gra: Widzew, Zaglebie; a nie gra w Ekstraklasie: ŁKS i Górnik Zabrze.

Baraze zostaja odwołane. Korona zostaje na ten moment w 1 lidze, a Cracovia w Ekstraklasie.

Widzew zostaje ukarany za korupcje, nie moze wejsc do Ekstraklasy, zatem do najwyzszych rozgrywek wchodzi Korona Kielce.

Cracovia nie ma licencji na stadion, nie ma wybranego miejsca gry co równa sie spadkiem do 1 ligi.

Zatem wchodzi do Ekstraklasy Podbeskidzie Bielsko Biała.

Więc wg mnie sklad na przyszly sezon wyglada tak:

Arka Gdynia, GKS Bełchatów, Jagielonia Białystok, Korona Kielce, Lech Poznań vel Amica Poznań , Lechia Gdańsk, Legia Warszawa, Odra Wodziasław Śląski, Piast Gliwice, Polonia Bytom, Polonia Warszawa, Ruch Chorzów, Śląsk Wrocław, Wisła Kraków, Zagłębie Lubin i Podbeskidzie Bielsko Biała.

Dziękuje za przeczytanie tego i ja nie rozumiem co tu jeszcze wyjasniac w PZPNie...
Zaraz zaraz, na początku dałeś tabelę po przesunięciu ŁKSu na koniec, jeśli z Cracovia nie dostanie licencji powinieneś zrobić to samo. Czyli 2 ostatnie miejsca Cracovia i ŁKS a w Extraklasie zostaje Górnik.

Wtedy akcję utrzymujemy Górnik możemy uznać za zakończoną. Z ŁKSem poszło łatwo bo są biedni, z Craxą trudniej bo Filipiak też przy kasie. Jednak myślę, że Allianzowe pieniądze przeważą, przesunie się 1-2 kolejki żeby rozpatrzyć sprawę i będzie git!
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując