sandbender napisał(a):

No, a co? Miasto nie może tego sprzedać? Nie może lepszego interesu ubić? (tak ogólnie - na razie zakładamy, że ewentualna sprzedaż odbyłaby się za dobrą cenę - miasto chce 65 mln co dla kupców jest za dużo "bo miało być 42").
Oficjalnie od przyszłego roku to ma być plac budowy.
|
Miasto nie może tego sprzedać nawet za 100mln z tej prostej przyczyny, że ma tam być muzeum sztuki nowoczesnej. Nie zdziwiłbym się jednak gdyby Bufetowa się wyłgała i opchnęła to komuś pod jakiś biurowiec czy następne złote tarasy. Nawiasem mówiąc to interesuje mnie czy jak już Ratusz wymiksuje się z budowy muzeum to czy tvn24 też zrobi taką fajną całodniową relację live z tego wałka czy się nawet nie zająkną o tym że kiedyś miało tam być jakieś tam muzeum.
Po drugie oficjalnie to może i może to być plac budowy bo jak wiadomo papier wytrzyma wszystko a w rzeczywistości po rozebraniu hali to będzie tam syf, smród i brud dlatego że pod tym muzeum ma być stacja metra, dodam drugiej linii metra a ta jak na razie to czyste sf.
PS Nie za bardzo mnie Warszawa jako taka obchodzi i można ją całą zaorać jak dla mnie ale wyczuwam w całej awanturze z KDT, że ktoś coś chce tu sobie ugrać na boku i to mnie drażni niezmiernie.
PS2
http://www.sfora.pl/Chca-zabrac-stud...a-bilety-a9538
Ulgi jak ulgi ale zastanawia mnie, że Mordasiewicz z Lewiatana tak się na wszystkim zna i popiera każdą propozycję zabrania przywilejów jakiejś szerszej grupie społecznej, za to każde naruszenie status quo dotyczące np OFE to według pana eksperta Mordasiewicza zamach na wolny rynek. Swoją drogą likwidacja tych ulg to by była prawdziwa lekcja demokracji dla młodych wykształconych miłośników pseudoliberalizmu za pieniądze rodziców.