element napisał(a):

Sytuacja z Levadią i pare z Amiką.. acha.
Ale dwa ostatnie całe sezony to też paranoja w wykoaniu tych graczy, a przede wszystkim Pawła.
Nie potrafią a przede wszystkim Paweł nie potrafi dobrze trafić w piłkę, czy podać na kilka metrów nie wspominając o przyjęciu piłki.
|
właśnie tak oceniałem Pawla zawsze, i nadal będę oceniać. Jest to typowy przyklad polskiego słabo wytrenowanego pilkarza. Ma wrodzoną szybkośc, dynamike i sile...ale nie ma dobrego strzalu, ma słabo ułożoną nogę. Są zagrania gdzie pokazuje swój nieprzeciętny talent, jakiś blysk, ale często zdarzają mu się straszne farfocle, czy to strzały, czy podania. Zresztą popatrzcie na jego gole w lidze...nie są to jakies piękne bramki, jak choćby Franka, czy Żurawia...ja w żadne sposób nie umniejszam mu jako królowi strzelców..chwała mu za to...ale i tak uważam że ma braki techniczne, tylko że w naszej ogórkowej lidze to nie przeszkadza...ale w dwumeczu z Levadią miał 2-3 sytuacje...i niestety ich nie wykorzystał, a skutki mamy teraz opłakane. I dlatego nie ma chętnego aby wyłożyć za niego nawet 2-3mln E teraz.
chodzi o to, że trener widząc takie braki powinien tak ułozyć trening indywidualny piłkarza, aby ten choć częściowo poprawił dany element gry. Bo widzisz, to nie jest tak że jak nie potrafisz dobrze piłki uderzać, to już się nie nauczysz...jak strzelisz 100, 1000, 100000 razy, to wkońcu to opanujesz.
ps: aha, i nie najeżdzam na Niego, tylko pisze jak uważam, to że jest królem strzelców, to znaczy że nie moge wyraźić się niepochlebnie na jego temat...?
ps2: konia też po bramkach nie waliłem...bo nie wiem jak "inni", ale nie czuję nigdy takiej potrzeby.