Wyświetl pojedynczy post
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2009, 16:48
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Witam ,

Gazeta Krakowska informuje nas ,że jedynym odpowiedzialnym za porażkę z Levadią będzie nie kto inny jak Jacek Bednarz i to jemu spadnie głowa. Mam nadzieję ,że to tylko spekulacje gazety które się nie potwierdzą. Jeżeli jednak dziennikarze są bliscy prawdy to moim zdaniem kolejny raz dochodząc do sytuacji kryzysowej w naszym klubie , Bogusław Cupiał postąpi jak dureń. Co jak co ale Bednarz za porażkę z mistrzem Estonii to jest chyba najmniej odpowiedzialny. Dotychczasowa praca Jacka Bednarza w naszym klubie w zestawieniu jego osiągnięć z poprzednikami na tym stanowisku pozwala postawić tezę ,że jest on po prostu najlepszy. O dziwo jest człowiek ,który dokonuje bardzo ciekawych transferów bezgotówkowych lub za niewielkie pieniądze. Mało tego dzięki decyzją pana Jacka ,Cupiał będzie jeszcze za jakiś czas liczył swoimi pulchnymi paluszkami te miliony euro jakie spłyną do klubu za niektórych zawodników. Dzisiaj czytam ,że Skorża wziął się niby za transfery pomijając Jacka. Efekt już mamy – Mariusz Jop. Śmiech na sali. Pieniądze wyrzucone w błoto. Osobiście uważam ,że zwalnianie teraz Skorży (chociaż to on jest w 100 procentach odpowiedzialny za tragedię tallińską ) czy Bednarza jest ze strony Cupiała strzelaniem sobie kolejny raz w stopę. Dlaczego? Otóż jak pokazuje historia nic dobrego na zamieszaniu i gwałtownych ruchach nie zyskiwaliśmy jako klub. I druga sprawa nie ma na razie koncepcji kim takiego Bednarza i Skorże zastąpić. Bednarz jest bardzo niewygodny dla dwórek myślenickich bo jest jedynym profesjonalistą w tym klubie. Jak się patrzy czasami na poczynania Cupiała to można porównać to do wariata biegnącego z zamkniętymi oczami przez skrzyżowanie w godzinach szczytu. Kolejnej wielkiej rewolucji ozdrowieńczej w wykonaniu dwórek myślenickich ten klub może już nie przeżyć. Do zasług Jacka Bednarza należy też zaliczyć to ,że wszystkie swoje pomyłki transferowe sam naprawił a nie jego następcy. To że Jirsak czy Łobo nie grają olśniewająco to nie wina Jacka tylko słabości Skorży. Nie chcę tu napierdalać na Skorżę bo to nie jest temat o nim ale moim zdaniem ten trener musi się sporo nauczyć . Mam nadzieję ,że będzie miał szansę naprawić swoje błędy.

PS. Mam nadzieję ,że wszyscy czytali słowa Dana Petrescu po porażce Wisły z Levadią. Ten człowiek ma inną perspektywę uprawniającą go do ferowania ocen. Coś w jego sądach jest prawdziwego...
Co do Skorży to poniekąd prawda. Choćby podczas ostatniehgo meczu w PE---nie dość ze Małecki grał padache, wkopywał piłke niecelnie(co nie raz wspominałem ze ma duuuze braki techniczne) to pan Maciej Skorża miast mu podziękować to wyznaczył go do rzutów karnych! No jak dla mnie nieporozumienie jak człowiek nie potrafiący kopnąć celnie piłki podczas 90ciu minut, ma niby w decydującym momecnie strzelić solidnie i celnie na bramke!
Juz nie wypominam Skorzy kilku innych błedów, bo poniekąd rozgrzeszył go wynik końcowy, a więc MP. Ale musimy pamietać, ze niektóre decyzje personalne Skorży były co najmniej niezrozumiałe. I dlatego nie zaryzykowałbym oddanie mu władzy nad transferami.
Powód: zgubiłem zdanie ;-)
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 27.07.2009 o godz. 16:49.
Odpowiedz cytując