Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2009, 16:01
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się że Bednarz jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych ostatnich lat w naszym klubie, niemniej na tle takich 'tuz' jak chociażby Mielcarski nie jest to wcale żadnym wyróżnieniem.
Uważam,że Bednarz naprawdę fajne transfery zrobił. Kirm, Marcelo, Alves, Garguła. Myślę,że problem lezy w czymś innym, mianowicie Łysy miła strasznie mało pieniędzy. A z moich obserwacji mogę powiedzieć,że facet zachowywał się tak,jakby do końca nie wiedział jaką sumą dysponuje. To rzutuje na kolejne ruchy. Co mógł to robił i jak dla mnie facet naprawdę powinien zostać. Niemniej jak on odejdzie to przyjdzie jakiś inny wynalazek, który z czasem zobaczy ,że nic zdziałać tutaj nie można, a on jest wydmuszką. Ja tylko mam za złe Bednarzowi, że nie wywalił Janasa młodego i Kazimierskiego. Nie zrobił tego,bo u nas dyrektor sportowy to tylko funkcja widmo. Jak wszystko zresztą.

Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Myślę że znalezienie godnego następcy Bednarza jest nieporównywalnie łatwiejszym zadaniem aniżeli znalezienie godnego następcy Skorży.
Dlatego Bednarz odchodzi a nie Skorża. Bo tak naprawdę to ten drugi powinien polecieć a nie facet, który w profesjonalnych klubach odpowiada za kształt polityki transferowej. Prędzej się trenerów pozbywa na zachodzie niżli dyrektorów sportowych. I nie zdziwię się jeśli Walter za jakiś czas wywali Mireczka i weźmie Bednarza. Nie idąc zbytnio w koszty, nie bawił się w LM,bo stadionu nie miał, a teraz może szykować mocną drużynę, a lepszego dyrektora sportowego w Polsce facet nie znajdzie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując