FraMat napisał(a):

|
Mecz z Lechem w Poznaniu, słynne 3:3 za Petrescu, to był mecz, w którym piłkarze zagrali przeciwko Petrescu, bo za cięzko było im grac według jego zasad i postanowili pokazać krótka pilke po ziemi. Wtedy Dan tylko rozkladał ręce, bo zrozumiał, że z tymi kopaczami wolącymi grac w dziada niz w piłkę nic nie osiągnie.
|

Nie ma jak nawet w najlepszym meczu w wykonaniu Wisły za kadencji Petrescu dopatrywać się spisku.
Żeby nie było - ja nie uważam Dana za słabego trenera, wręcz przeciwnie, ale jak czytam takie dyrdymały typu 'geniusz taktyki który gwarantował nam sukcesy w Europie' to mam jedną odpowiedź: Wisła - Iraklis 0-1.
Czyli nic 'genialniejszego' aniżeli kilku innych.
PS. choć to moje pisanie jest daremne, bo do Danomaniaków i tak to nie trafi. Toć to przecież był wielki spisek Głowy, Sobola i braci Brożków przeciw trenerowi Petrescu.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"