Wyświetl pojedynczy post
Tomgoo
Senior Member

Od: 09.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2009, 12:17
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Lewandowski mogl u nas grac ale kto nie zgodzil sie na transfer? RN bo bednarz prowadzil rozmowy i to oni uwalili tranfer bo chlopak za duzo chcial zarabac- widac kto mial racje
Mówiło się że Lewandowski chciał zarabiać ponad 200tyś euro za sezon. Brożek miał wtedy mniej(nie wiem jak teraz) Teraz zadaj sobie pytanie czy wtedy tez być się zgodził płacić takie wynagrodzenie temu zawodnikowi? Nic nie jest czarne albo białe.Podpisując długi kontrakt ryzyko wpadki było za duże jak na nasze finanse.

Co do wątku domniemanego zwolnienia Bednarza. Jesli do tego dojdzie (że tylko on poniesie kare? za odpadniecie z Levadią) to bedzie ewidientny błąd. W moim mniemaniu to jest najlepszy dyrektor Wisły ostatnich lat.

Mając tak ograniczone fundusze sprowadził czy to za darmo czy dzięki niewielkim nakładom naprawdę klasowych zawodników, którzy zwrócą się w przyszłości z nawiązką.

Gdzieś teraz w gazecie przeczytałem, że jednym z JEGO błędów było niepodpisanie nowych kontraktów z Zieniem i Baszczem - BŁĄD! Bednarz przedstawił nowe kontrakty lecz nie doszło do porozumienia z uwagi na dość wysokie wymagania ww. Panów. Nie wspomnę też o tym iz decyzją KLUBU nie Bednarza była chęć odmłodzenia drużyny dlatego drogi Wisły i piłkarzy się rozeszły.

Jeśli zostanie zwolniony to stanie się nie kim innym jak kozłem ofiarnym, paradoksalnie dzięki profesjonalnej pracy, działania na polu transferowym mimo ograniczonych bądź znikomych funduszy spotka go kara. Uważam to za duży błąd, zwłaszcza że nikogo lepszego na jego miejsce raczej nie będzie.
Odpowiedz cytując