flamengista napisał(a):

Dla mnie pierwsi do odstrzału są przede wszystkim Kazimierski i Janas. Jeśli Skorża miałby się uczyć na swoich błędach (co uważam za złe dla Wisły), to musi wyeliminować słabe ogniwa ze swojego sztabu szkoleniowego.
Bez tego jego dalsza praca, która i tak stoi pod znakiem zapytania - nie ma sensu.
|
I dla mnie jest to oczywiste - pewnie dla wielu - Janas za rozpracowanie Levadii, Kazimierski za cyrk z bramkarzami. Z tym, że dodałbym tutaj nie Bednarza, tylko pewnego Pana z Rady Nadzorczej, a także zmianę trybu zatwierdania nowych nabytków. Rada Nadzorcza ma stać na straży bezpieczeństwa klubu, zwłaszcza finansowego. Natomiast jej rola nie powinna polegać na blokowaniu inwestycji transferowych.
Jedno jest pewne - cały czas trwa przebudowa zespołu - odejście Pawła Brożka to kwestia czasu - góra kilku miesięcy - jak pokazały ostatnie mecze, brak klasowego i skutecznego napastnika jest nieodzowny. Brożka w perspektywie 2 lat nie utrzymamy i należy już dzisiaj szukać kogoś takiego, kto zapewni zespołowi mi. 15 bramek w sezonie, od którego Małecki i Ćwioelng będą sie mogli czegoś nauczyć. Zresztą tym dwóm zawodnikom należałoby zaserwować serię treningów strzeleckich tak jak Brożkowi po przyjściu p. Skorży, bo brak ich skuteczności zaowocował takimi a nie innymi wynikami. Pamiętajmy jak zakończyła Wisła sezon kiedy została bez jednego klasowego skutecznego zawodnika po sprzedaży Franka i Żurawia