Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2009, 23:23
Arked napisał(a):Wyświetl post
To jest piłka nożna. Jeśli chcesz coś w niej osiągnąć to musisz myśleć przyszłościowo. Czasami trzeba przeżyć kilkukrotnie gorycz porażki żeby później osiągnąć sukces. Nikt tu nie mówi o sentymentach. Jeśli ktoś się tu kieruje emocjami to ty i są to emocje negatywne. Z taką postawą jak twoja nie buduje się drużyny.

Rinat Ahmetov postępował tak kiedyś ze swoim Szachtarem. Wywalał trenerów z nazwiskami co pół roku. W końcu zatrudnił Lucescu. Na początku Szachtar zaliczył kilka gorzkich porażek w Europie. Ale Ahmetov nauczony swoimi błędami nie wpadł w furię, że jego grube (naprawdę grube) miliony wydane na zespół poszły na marne. Lucescu nie zapłacił za nie główą tylko mógł dalej swobodnie pracować. Szachtar grał coraz lepiej, a swój postęp świetnie podsumował w tym sezonie zdobywając Puchar UEFA.

Twój tok rozumowania jest dobry dla bezdusznej korporacji gdzie wyniki osiąga się przez presje i mobbing. Piłka nożna ma zupełnie inną specyfikę i rozwiązania które proponujesz zupełnie się w niej niesprawdzają. Przekonał się o tym Cupiał - świetny biznesmen, któremu zarządzanie klubem zwyczajnie nie idzie.
Dokładnie
Tu trzeba postawić podstawowe pytanie - czy nowy trener wyciśnie na dłuższy czas z tej drużyny więcej, czyli, czy zmiana trenera da coś pozytywnego temu klubowi.
Przecież to nie będzie tak wyglądało że przyjdzie czy Smuda czy ktokolwiek inny i będzie mógł wymienić np. Ćwielonga na napastnika z prawdziwego zdarzenia, Diaza na konkretnego pomocnika, Pawełka na konkretnego bramkarza itp.

Skorża nie jest głupi - zna każdego zawodnika lepiej od nas, robi błędy, przyznaje się do nich - najpewniej ma jaja zachować się jak przystało na generała oddając się do dyspozycji Cupiała , co też jest ważne bo nie dybie na kasę na którą nie zasłużył.
Po 2 latach przegrał swoją pierwszą poważną bitwę, czym w****ił wszystkich, bo nie wiem jak Wy ale ja traktuje przygody w Europie jako esencje roku piłkarskiego.
Ledwo zaczęliśmy się pasjonować pucharami a już jest po nich i to boli jak cholera, bo wszyscy pozostali grają a my już mamy posprzątane.
Mimo wszystko jestem za pozostawieniem go ale nie z sentymentu jaki do niego mam ale dlatego że sądzę iż to może być lepszy ruch dla Wisły niż Smuda po raz 3 ,wypalony Lenczyk czy ktokolwiek inny z naszego kraju.
94 - Allah Akbar!!