Wyświetl pojedynczy post
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2009, 20:22
Ja też już kiedyś napisałem że za porażkę z Levadia winni są przede wszystkim piłkarze, z prostej przyczyny, trener nie wyjdzie za Ćwielonga lub Brożka na boisko i nie strzeli bramki i nie stanie za Pawełka w bramce i nie obroni wszystkich strzałów, to nie jest wina trenera.

Wydaje mi się jednak że bez względu na to powinni przejść Levadie, w tym zespole było paru zawodników którzy pamiętają poprzednie wpadki z pucharów ( Valerenga, Dynamo) i to oni powinni najbardziej uczulić drużynę że NIKOGO nie należy lekceważyć. Polska mentalność jest niestety tak jak jest czyli mobilizacja na dobre drużyny a olewanie przysłowiowych ogórków.
Jeżeli piłkarze wychodzą z założenia że jak ograliśmy Barcelonę to z taką Levadia wygramy z palcem w dupie, po co mamy biegać jak piłka i tak wpadnie do bramki, bo my jesteśmy z Wisły i nam należy się zwycięstwo w każdym meczu. Faktycznie w 2 meczu walczyli ale czy nie powinni tak samo walczyć w 1 spotkaniu Wtedy za pewne nie byłoby dyskusji na temat ewentualnego odejścia trenera, który i tak robi co może aby ta drużyna grała na wysokim poziomie.

Nie ma trenera w Polsce który mógłby zastąpić Skorże bo ani Smuda ani Lenczyk nie są lepszymi trenerami!! Zostawić Skorże i budować nowy zespół...
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.