Lemoniadowy Joe napisał(a):

Pytanie czy Skorzy opłaca sie być trenerem Wisły na takich warunkach i w obecnej sytuacji bo na sprawe można spojrzeć y drugiej strony całkiem możliwe ze niedługo będą wybory na nowego selekcjonera a praca u Cupiala na chwile obecna to nie wielkie szanse na sukces a wielkie na stracenie posady w każdej chwili, nawet na reke byłoby Skorzy gdyby tu przyszedł Smuda
takie luźne przemyślenia niekoniecznie mające cokolwiek z rzeczywistością
|
Moim zdaniem opłaca się. Sam mówił,że chce budować mocną drużynę, którą mógłby trenować przez pare lat. Do reprezentacji w chwili obecnej też go nie ciągnie. A czy warunki dobre, to już raczej kwestia tego czy razem z piłkarzami będą potrafili obronić się wynikami na boisku. Bo jeśli tak, to nasz trener nie będzie musiał martwić się nagłym zwolnieniem.
Po drugie zwalnianie trenera na tydzień przed rozpoczęciem sezonu nic dobrego do drużyny nie wniesie. Bo przyjdzie nowy, będzie chciał wnieść swoją wizję gry i drużyny i może być jeszcze gorzej.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."
Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy