|
Moim zdaniem powinien polecieć Kaźmierski i Janas. Od kiedy nie ma Blachy a jest Janas można powiedzieć że Wisełka zaczęła grać jakąś taką bardziej archaiczną piłkę. Nie wiem czy można to tak powiązać, ale wydaje mi się że tak właśnie było.
Ewentualnie można znależć jakiegoś piłkarza jak Petrescu, który dopiero rozpoczyna prawdziwą karierę trenerską, a już się gdzieś sprawdził(jak Perescu w Sportulu) ale to zawsze ryzyko.
Co do Bednarza to uważam, że oczywiście błędem było zatrudnienie Łoba w miejsce Kosy. Ale wtedy nawet mi się wydawało, że to może nie być zły ruch za tę cenę.
No i za Jirsaka przepłacenie 300tys Euro, ale pamiętajmy po ile było wtedy Euro!! Chyba ok 3,3złotego. Więc to nie aż taka wpadka.
Niedzielan też wpdaka, ale to przez kontuzję.
Z Matusiakiem nikt się nie spodziewał.
No za wpadkę można też uznać Lewandowskiego, ale z góry Bednarz był na straconej pozycji bo ten chciał grać w Amice.
A za to sprowadził Kirma, Alvareza, Diaza, Ćwielonga(mówcie co chcecie, ale na ławkę nie jest zły, a to że kontuzjowany Boguski i musi grać w podstawowym to inna sprawa), Marcelo, solidnego Singlara.
Oczywiście można mu zarzucić że nie sprowadził wcześniej Kirma, Alvareza itp. Ale pamiętajmy, że po pierwsze musiał mieć akceptację, po drugie ci piłkarze też musieli podjąć decyzję i wcale nie tak późno się zdecydowali na grę w słabej polskiej lidze.
Transfery raczej lepsze niż Mielcarskiego. Moim zdaniem jednak Bednarz sprowadza piłkarzy z potencjałem, a to najważniejsze. A że czasami piach grają?
Ostatnio edytowane przez Selene : 26.07.2009 o godz. 11:48.
|