Wyświetl pojedynczy post
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2009, 00:28
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem mecz w Tv.

Powiem tyle:
To było na prawdę dobre spotkanie. Widać, że chłopaki się starali. Chociaż nie jestem zadowolony z wyniku, podobała mi się gra Wisły.
Też oglądałem w TV i mi również gra się podobała.

Niestety przed polem karnym rywala nie potrafimy przyspieszyć gry i brakuje strzałów z dystansu. Czasem ma się wrażenie, że chcemy wjechać z piłką do bramki lub zagrać mega-koronkowo tak by zdobywca bramki dołożył nogę z pół metra. Oczywiście może się tak zdarzać, że nie ma miejsca do oddania strzału bo gdy zaczynamy atakować, to drużyny z reguły się murują, ale czasem warto próbować a nóż trafi się rożny albo jakaś ręka w polu karnym czy też murujący zasłonią bramkarza. Co by się nie rozpisywać, to wykończenie akcji trzeba szlifować.

Jeśli przy wykańczaniu akcji jesteśmy, to trudno nie wspomnieć o Ćwielongu, gość ma wszystko, przyjęcie piłki, drybling, szybkośc, ale jego indolencja strzelecka jest powalająca. W jego przypadku, to chyba tylko zaciśnięcie zębów i dodatkowy trening, a może i psycholog.

Jeszcze co do nowych graczy, Alvarez: póki co nie jest osłabieniem, jak na obrońcę grającego pierwszy mecz w drużynie, nie ogranego i kompletnie nie znającego języka, to zagrał przyzwoicie. Trochę wyczyścił, asekurował, miał bodaj dwie fajne wrzutki, a do tego stara się grać niekonwencjonalnie. Kirm: nie tak dobrze jak z Levadią, ale też przyzwoicie może, to kwestia tego, że rywal bardziej wymagający, jednak jest zawodnikiem lepszym od Zieńczuka, co udowodni w lidze.

W obecnej sytuacji na Ruch powinniśmy wyjść w składzie: Pawełek - Alvarez, Głowacki, Marcelo, Brożek - Łobodziński, Sobolewski, Diaz, Kirm - Brożek, Ćwielong. Ciekawie może być jak nasz skład będzie wyglądał tak: Pawełek - Alvarez (Singlar), Głowacki, Marcelo, Brożek - Łobodziński (Małecki), Sobolewski (Diaz), Garguła (Jirsak), Kirm - Brożek, Boguski (Ćwielong) - w nawiasach ewentualni dublerzy, w zalezności od formy, a do tego Jop i Cebanu. Personalnie nie wygląda to źle, ale trzeba poczekać aż co poniektórzy wyleczą urazy.
Powód: no tak Boguski :)
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 26.07.2009 o godz. 10:47.
Odpowiedz cytując