|
Zadziwia to co tutaj piszecie. Levadie przeszloby 80% trenerow w lidze polskiej z potencjalem slabszym niz Wisla. Ten rywal byl slaby, wystarczylo wykazac sie 100% profesjonalizmem i zaangazowaniem. Poplynelismy na kilka milionow euro, ale to pryszcz w porownaniu do hanby.
I teraz 75% popiera Skorze. Za co? Za to, ze w trzecim jego sezonie druzyna w swoim mniemaniu jest tak zajebista, ze nie musza ruszac dupska, bo rywal na papierze jest slabszy? Za to, ze co mecz tracimy bramki (obrona katastrofa mimo systamu wybitnie defensywnego 1451), a moze za to, ze z trudem cokolwiek strzelamy? (dzisiaj blad Kasprzika, w Sosnowcu kiks stopera Levadii - a ogolnie zero bramek po akcjach!!).
Osobiscie lubie Skorze i cenie za 2 tytuly, ale Wisla zdobyla mistrza w drugim sezonie fartem po fenomenalnych strzalach Lobo (wolej po przyjeciu na klate z 20m, z ostrego kata!). Wiekszosc meczow byla slaba, a kontynuacje slabej gry bez konceptu mamy teraz.
Kazdy ma prawo do swojej oceny, dla mnie marazm Wisly jest znakiem, ze trzeba zmienic dyrygenta orkiestry. Chcialbym, zeby byl to nastepca z Niemiec lub Holandii. Co do Smudy, nie jestem jego fanem, ale na sezon grany w calosci na wyjezdzie potrzebny jest trener z ulanska fantazja, moze wlasnie taki jak Smuda... typ swira.
Moja ocena Skorzy sie nie zmienia. Swietny czlowiek. Ale tutaj wszystko wskazuje na to, ze cykl dobiegl konca. Byc moze gdyby dysponowal 100% kadra z Boguskim, Gargula... Baszczem i przede wszystkim nie zlekcewazyl slabej Levadii to historia potoczylaby sie innym torem.
Ostatnio edytowane przez 3rider : 25.07.2009 o godz. 22:48.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|