Wyświetl pojedynczy post
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2009, 13:48
To nie jest wina Bednarza, przynajmniej nie w decydującym stopniu.

Panowie podejdźmy do sytuacje spokojnie już i tak po pucharach...

Po pierwsze w moim odczuciu nie rozumiem co jest złego w transferach za darmo Może mi ktoś to wytłumaczy ? Bo jak dla mnie to taki Marcelo za darmo to w miare można powiedzieć że zajebisty jest piłkarze tani tacy jak kirm, diaz(ostatnio zawodzi ale pamiętajmy jak się wprowadził do drużyny) czy kiedyś paulista byli wzmocnieniami problem jest inny że w momencie jak już kupujemy zawodnika sięgając głębiej do kieszeni to się on nie sprawdza tak wygląda Łobo, obecnie Jirsak który zawodnikiem złym nie jest ale czy wart tych 700 tys euro ?

Sytuacja powinna wyglądać tak kupujmy tanio sprzedajmy drogo nie bujmy się robić tak jak pół holandi szukać młodych zawodników, takich z którymi możemy wygrać kontrakt a po 2 sezonach puszczajmy ich po 2-3 mln euro i inwestujmy dalej a nie robmy tak jak jest teraz z Pawłem. Prawda jest taka że pomimo tego ze to najlepszy napastnik jakiego mamy trzeba go było sprzedać za 3 mln euro kupić 2 młodych polaków z 1ligi moze znaleźć drugiego błaszcza w 2 czy nawet 3 ograć troche w młodej ekstraklasie i dawać na linie ognia na tych zawodników wydać 1 mln w sumie... Za 1 mln kupić jakiegoś już dobrego napastnika węgra słowaka czecha czy np pawła nowaka i jedziemy...

Problem z mojego punktu widzenia jest taki że nie ma filozofii szkolenia i systemu transferowego to u nas kuleje nie możemy wierzyć że każdy lepszy zawodnik będzie oddawał życie Wiśle nie jesteśmy Barcą czy realem. Rób to co w Krakowie robić umiemy najlepiej DOBRY BIZNES. Wyślijmy ludzi na szkolenia do Ajaxu czy PSV zobaczyć jak oni to robią i stańmy się naszą małą kopalnia kopaczy na wschodnią i środkową europę!!
Odpowiedz cytując