Wyświetl pojedynczy post
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2009, 16:04
Moje przemyślenia już na bardziej chłodno, choć i tak jeszcze nie ochłonąłem całkowicie po tych meczach i pewnie długo nie ochłonę:
Uważam, że Skorża popełnił ogromny błąd w przygotowaniach mianowicie zlekceważył Levadię. Chciał ich ograć niejako z marszu, a forma miała przyjść na następne rundy. Dal mnie najlepszymi na boisku byli ci, którzy nie trenowali zbyt długo z drużyną: Kirm i Jop (wiem, większość się z Jopem nie zgodzi...) Postawił wszystko na jedną kartę. To, plus brak zaangażowania i skupienia przesądził o wyniku pierwszego meczu. Do tego doszedł pech w dwumeczu w postaci słupków i poprzeczek, ale pech jest zwykle powodowany przez słabą formę. Jak forma jest to piłka wpada od słupka do bramki.
W drugim meczu było już inaczej. Trener wyciągnął wnioski, moim zdaniem tym razem wystawił optymalny na daną chwilę skład. Patrząc po skrócie graliśmy całkiem dobrze. Były szanse, były ładne akcje. Choć chyba też zabrakło zaangażowania. Tu bym jednak Skorży nie winił, potrafił wyciągnąć wnioski z pierwszego meczu, a nie jego winą jest, że Małecki, Ćwielong nie potrafią wykorzystać sytuacji sam na sam.
Wygląda na to, że popełniono grzech pychy i niedoceniono Estończyków.
Czy zwolniłbym Skorżę? Na prawdę nie wiem, cieszę się, że to nie ja muszę podjąć decyzję. Panu Maćkowi nigdy nie zapomnę tego jak odmienił drużynę dwa lata temu, dwóch tytułów mistrzowskich. Do tego tak po prostu, po ludzku bardzo go lubię, jest człowiekim z klasą. Odpadnięcia z Levadią nie usprawiedliwia nic, choć czy to wina Skorży? Na pewno w dużym stopniu tak, ale czy aż w takim by go zwolnić? Czy mamy lepszego kandydata? Smuda? Śmiechu warte, pokazł co jest wart już w Poznaniu, gdzie miał do dyspozycji świetnych piłkarzy, a po frajersku przegrał sezon.
Za Skorże mógłby przyjść jedynie obcokrajowiec, ale czy sezon w Sosnowcu to dobry czas na eksperymenty? Nowy trener, cały sezon na wyjeździe, prawdopodobieństwo braku mistrzostwa jest duże... Moim zdaniem jak teraz przyjdzie nowy trener to jest szanse, że wyleci już po pierwszej rundzie.
Tak w ogóle to wyjdaje mi się, że Cupiał nie wywali Skorży.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał