|
Po wczorajszej kopmromotacji wszyscy w Europie bedza chcieli trafic w losowaniu na Polska druzyne. Bo oficjalnie zostalismy kelnerami i ogorkami z wysokimi kontraktami.
Chlopaki z Levadi zarabiaja pomiedzy 1-3 tys euro miesiecznie ale mieli to cos czego nie mieli nasi wczoraj a mianowicie checi grania w pilke a nie liczenia kasy za wystep, awans czy premie za bramki.
Juz nie jednokrotnie w dziejach tego swiata bylo tak ze garsta biednych ludzi rozbijala potezne armie nie sprzetem, iloscia ludzi tylko CHECIA WALKI.
Ja odnosze wrazenie ze puchary sa wzodem na dupie polskich pilkarzy bo tam trzeba zapierda.ac tam meczu sobie nie kupisz jak w polskiej lidze.
Paradoksalnie ta porazka moze przyniesc nam wiele dobrego bo moze Cupial wyciagnie wnioski ze swoich bledow, nie trenera, dyrektora sportowego czy prezesa ale swoich doradcow poplecznikow ktorzy ewidetnie nie maja pojecia o pilce noznej a biora sie za doradzanie.
I do poki beba przy boku Cupiala nie osiagniemy nic i mam nadzieje ze w koncu to zrozumie po tej porazce.
To dzieki nim jestesmy tu gdzie teraz a Wisla sie nie rozwija.
Jezeli nie dokonamy wzmocnien na juz na pozycje ktore potrzebujemy to nawet przyjscie nowego trenera nie zmieni nic bo nie ma kto grac.
Ja na miejscu Cupiala bo to jego klub zarzadzilbym od dzisiaj treningi po 8 godzin dziennie, wszczymalbym premie za wygrane a wprowadzil wysokie kary za porazki a jak cos nie pasuje do widzenia.
 ,
|