nesta napisał(a):

Budowanie nowej drużyny - OK. Pod warunkiem, że ta drużyna będzie lepsza.
Część zawodników zostanie wystawiona na listę transferową? Wg mnie Diaz, Jirsak, Cantoro, Varga, Pawełek, Paweł Brożek, Ćwielong, Łobodziński
Część z nich nie łapie się do składu, a ci co się łapią grają słabo. Brożek poczuł się gwiazdą, do wszystkich ma pretensje a sam gram piach. O Pawełku, Ćwielongu i Vardze wiele się rozpisywać nie trzeba. Cantoro to już spokojnie czeka na emeryturę, Diaz ostatnio gra piach chociaż jest to wartościowy zawodnik i tutaj mam dylemat, chociaż Eto'o to też wartościowy, nawet bardzo wartościowy piłkarz a Guardiola płakać za nim nie zamierza, wręcz przeciwnie. Właśnie w ten sposób trzeba jakoś odświeżyć skład. Jirsak w aktualnej taktyce się nie sprawdza ale tu też mam dylemat bo nie wiadomo z jaką filozofią przyjdzie nowy trener, o ile przyjdzie.
Natomiast błędem byłoby sprzedanie piłkarzy takich jak: Boguski, Małecki, Kirm, Garguła, Sobolewski, Marcelo, Głowacki, Pi. Brożek. Tymi piłkarzami przez kilka sezonów wiele można by osiągnąć ale w drużynie potrzeba świeżości.
PS pewnie zaraz polecą posty "dobrze, że nie jesteś BC" itd więc od razu mówię że to tylko moja wizja zrobiona na szybko i nikt się z nią nie musi zgadzać