Wyświetl pojedynczy post
lulek12
Junior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2009, 14:20
Śmiem twierdzić, że zanim się kupi kolejnego bramkarza należałoby dać szansę Cebanu. Na pewno nie będzie bronił gorzej niż Pawełek, bo to byłoby trudne dla dobrze przygotowanego fizycznie i systematycznie trenującego bramkarza przyzwoitej drużyny. Poza tym zawodnika, który gra fatalnie po prostu sadza się na ławie. Pawełek do tego dorósł. Czasami to zresztą pomaga i stymuluje rozwój. Ja nie chcę nowego bramkarza, nie widzę bezwzględnej potrzeby takiego transferu. Sądzę, że Cebanu spisze sie lepiej, przecież w wielu meczach naprawdę dobrze bronił. Skoro nie chcą go sprzedać, znaczy że sztab trenerski liczy na jego rozwój. Żaden bramkarz nie rozwija się szybko, jeśli nie dostaje szansy. A forma bramkarza rodzi się przede wszystkim w jego psychice, często wystarczy tylko ta iskra, która daje mu poczucie pewności.

Z całym szacunkiem dla Brożka, którego uważam za dobrego napastnika, sądzę, że na tej pozycji przydałoby się w Wiśle coś nowego. Brożek zbyt mało biega po piłkę i nie bardzo radzi sobie z dryblingiem, jeśli nie uda mu się wyprzedzić i wykorzystać szybkości ma problem. Do tego zauważyłem jedną rzecz, która chyba rzuca się w oczy - Brożek ma okropne pretensje do swoich partnerów za nieudane zagrania, za to, że strzelali, kiedy jego zdaniem powinni mu podać, za złe podania, raczej nie zdarza się, żeby odwdzięczał się pochwałą czy przyklaskiwał strzeleckim decyzjom innych zawodników. To chamuje rozwój kolegów, przesadnie mocna pozycja Brożka i jego status gwiazdy negatywnie wpływają na grę innych zawodników, uważam że to kwestia spraw mentalnych drużyny. Moim zdaniem lepiej byłoby go sprzedać, bo w ofensywie Wisły brakuje partnerstwa, sądzę, że nawet nieco gorszy napastnik, ale ambitnie walczący o swoje miejsce i inaczej odnoszący się do partnerów mógłby dać drużynie więcej. Może się mylę, ale obserwacja zachowań, mimiki, słuchanie krzyków Brożka skłaniają mnie do takiej opinii - w żadnym razie nie jego czysto sportowe umiejętności, które jak na polski zespół są na bardzo dobrym poziomie.
Odpowiedz cytując