wisl@k_TS napisał(a):

Nie wiem, nie czytałem ich wniosku. O wniosku ŁKSu napisano sporo, a działacze jakoś tych informacji nie dementowali. Więc oczywiste było, że nie spełnili wymogów licencyjnych.
Mam nadzieję, że wczorajsza decyzja jest początkiem nowego trendu - faktycznego przestrzegania wymogów licencyjnych. W takim wypadku i inne kluby muszą się martwić na przyszłość, nie tylko Polonia Bytom i Ruch Chorzów.
O "sportowym" pozostaniu ŁKSu było już pisane na forum, więc przypomnę te argumenty. Co to za sport, w którym klub celowo żyje ponad stan, obiecując piłkarzom kontrakty których nie dotrzymuje? A uczciwy klub, płacący w terminie i nie obiecujący złotych gór spada?
Co do pozostania Cracovii: takie są przepisy. Może bardziej zgodne z ideą fair play byłoby, gdyby do Ekstraklasy awansował 4 zespół z I ligi. Ale ŁKS bez licencji zostało przesunięte na ostatnie miejsce w tabeli, takie są przepisy... A powiązania tego faceta z komisji z Pasami są jeszcze bardziej naciągane, niż niegdysiejsze "powiązania" Saksa z Wisłą.