Wyświetl pojedynczy post
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2009, 00:22
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Ja sądzę że:

1. Bufetowa do spóły z kimś wyżej zrobi gruby interes na sprzedaży/dzierżawie ziemi po kupcach (gdyby ktoś nie wiedział mówimy o prawdopodobnie najlepszej lokalizacji w Polsce pomiędzy Marszałkowską a Pałacem Kultury)
No, a co? Miasto nie może tego sprzedać? Nie może lepszego interesu ubić? (tak ogólnie - na razie zakładamy, że ewentualna sprzedaż odbyłaby się za dobrą cenę - miasto chce 65 mln co dla kupców jest za dużo "bo miało być 42").
Oficjalnie od przyszłego roku to ma być plac budowy.

Cytat:
2. Bufetowa zrobiła kupców w bambuko bo wstępnie uzgodniono przeniesienie do innej lokalizacji w Warszawie (na co kupcy się zgodzili) po czym do tej pory miasto nie wywiązało się z umowy.
Ja słyszałem, że mieli osiem propozycji, żadnej nie przyjęli (od razu zaznaczam, że opieram się na doniesieniach prasowych i wypowiedzi HGW), a władze W-wy oskarżaja zarząd KDT o ukrywanie tych propozycji przed kupcami. Tutaj jest opisane co nieco.

Cytat:
3. Skala całego zamieszania (wieść gminna niesie że ktoś zginął) zaskoczyła chyba Bufetową i samego Ryżego dlatego Donek będzie chciał wiedzieć kto za tym (przejęciem ziemi) stoi. A jak się dowie to pewnie będzie ciekawie.
Owszem chyba ich zaskoczyła.

Cytat:
4. Rządzenie w oparciu o businessowe grupy interesów prędzej czy później prowadzi do anarchizacji której przykład mieliśmy właśnie wczoraj.
Zgadza się.

Cytat:
5. Jestem ciekaw sandender czy proponowane przez siebie środki (wjazd prewencji) zastosowałbyś to wspomnianego wcześnej protestu pielęgniarek?
A to nie usunięto ich siłą sprzed kancelarii i ze środka? Uważam, że zrobiono to o parę dni za późno.
Więcej - te okupujace KPRM powinny wylecieć najdalej po godzinie, a nie takie cackanie jak to miało miejsce.
A w ogóle każdy komu się zamarzy "wtargnięcie" do budynków rządowych powinien zwyczajowo lądowac w pierdlu na otrzeźwiające 48 godzin.
Ostatnio edytowane przez sandbender : 22.07.2009 o godz. 00:24.