sandbender napisał(a):

2 grube błedy. Raz - prawnicy tego czegoś powinni wyjść do komornika z dokumentami, które podobno mieli.
Dwa - wjazd powinna zrobic prewencja i to od razu.
A Ty Wiślak co sądzisz?
EDIT: Ale najbardziej to mnie rozwalił jakiś komentarz jednego z polityków - "Nie może być tak, żeby prawo było egzekwowane siłą".
|
Ja sądzę że:
1. Bufetowa do spóły z kimś wyżej zrobi gruby interes na sprzedaży/dzierżawie ziemi po kupcach (gdyby ktoś nie wiedział mówimy o prawdopodobnie najlepszej lokalizacji w Polsce pomiędzy Marszałkowską a Pałacem Kultury)
2. Bufetowa zrobiła kupców w bambuko bo wstępnie uzgodniono przeniesienie do innej lokalizacji w Warszawie (na co kupcy się zgodzili) po czym do tej pory miasto nie wywiązało się z umowy.
3. Skala całego zamieszania (wieść gminna niesie że ktoś zginął) zaskoczyła chyba Bufetową i samego Ryżego dlatego Donek będzie chciał wiedzieć kto za tym (przejęciem ziemi) stoi. A jak się dowie to pewnie będzie ciekawie.
4. Rządzenie w oparciu o businessowe grupy interesów prędzej czy później prowadzi do anarchizacji której przykład mieliśmy właśnie wczoraj.
5. Jestem ciekaw sandender czy proponowane przez siebie środki (wjazd prewencji) zastosowałbyś to wspomnianego wcześnej protestu pielęgniarek?