Co do Buzka to pod względem "imidżu" nie można go porówynywac do Marcinkiewicza.Pod koniec jego kadencji poparcie oscylowało mu wokół -12% Pamiętam doskonale te hasła w stylu :"Buzek na wózek"
Nie prawdą jest również że wypłynął tuż przed wyborami do Europarlamentu.Już 5 lat temu zdecydowanie wygrał wybory na Śląsu i to podobno nawet bez jednego "bilbordu" co i tu masz racje 1q2 dowodzi jak krótka jest pamięc elektoratu.
Co do Jedwabnego i Kamińskiego to sprawa jest bardzo kontrowersyjna.Jak widzę na tym forum dorobiłem się opini dosyc liberalnego jeśli chodzi o podejscie do Żydówi(taką opinę mam zwłaszcza u jednego osobnika o którym na końcu),natomiast moim zdaniem z historycznej perspektywy nie ma powodu aby Polacy jako cały naród musieli przeprosic za Jedwabne.Pytanie brzmi czy co oczywiste tragiczny mord na kilkuset Żydach przez polskich chłopów w większoci pewnie nawet nie umiejących pisac może świadczyc o antysemityzmie całego narodu jak uważa Jan.T.Gross? -moim zdaniem nie.Gdyby Niemcy kazali im wymordowac Ukraińców bądź jakikolwiek inny naród zrobili by dokładnie to samo.Natomiast sam Kamiński powinien zając jasne stanowisko i twrdo powiedziec np:"Nie nie jestem antysemitą i koniec" a nie zasłaniac się brakiem pamięci.
Kocie każdy ma prawo mówic co się mu podoba.Ja mam prawo żądac samorozwiązania się PZPn-u a rabin ma prawo stwierdzic że żąda odwołania Kamińskiego.W kwestii formalno-prawnej nasze żądanie mają taką samą wartosc natomiast różnica polega na tym że o jego żądaniach piszą gazety a o moich jakoś nie
I na koniec bardzo żałuje że zbanowany został użytkownik Boomcha.Niestety merytorycznie nie ustosunkował się do mojej wypowiedzi ale i tak miałem nadzieję na jakąś wymianę poglądów.A tak bedę musiał czekac aż go po raz x odbanują.