Wyświetl pojedynczy post
CzłowiekBC
Banita

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2009, 18:03
Lemur napisał(a):Wyświetl post
Nie zgodzę się z tym sposobem myślenia - jeśli, tfu, tfu, odpadniemy (odpukać), i tak trzeba będzie sprzedać Brożka, być może też Marcelo.

Nie powiesz mi, że te pieniądze nie wystarczą na sprowadzenie tego dodatkowego prawego obrońcy, bramkarza oraz nawet napastnika.

Chociażby tylko dlatego wstrzymywanie sie z transferami do środy, jest kompletnie nielogiczne.

I skoro jesteś tak dobrze poinformowany, co z napastnikiem? Jego też Skorża nie chciał? Mam nadzieję, że RN i Cupiał zdają sobie sprawę, że jeśli jednak przejdziemy Estrończyków (zgadzam się, że będzie to trudniejsze niż wielu osobom się wydaje), ten dodatkowy napastnik będzie klubowi absolutnie niezbędny. O wymienionych wyżej innych wzmocnieniach już nie wspominam.
Nasza kadra w tej chwili to: Pawełek,Cebanu,Jop,Marcelo,Głowacki,Piotr Brożek,Diaz,Sobol,Cantoro,Kirm,Łobodziński,Małecki ,Jirsak,Ćwielong,Brożek...

Z tego zestawienia wyłączyłbym Łobo,Diaza,Cantoro są kompletnie bez formy...

Czyli na dzień dzisiejszy nie ma meczowej 18-stki

Tu jeden czy dwa transfery nic nie zmienią- Jeżeli system gry jest 4-4-2 potrzebujemy m.in. 4 napastników (obecnie braki), 4 skrzydłowych (obecnie braki), 2 ofensywnych pomocników (obecny stan 0), 2-3 defensywnych pomocników (obecnie braki), 4 bocznych obrońców (obecnie dramatyczne braki) 3-4 środkowych obrońców (może być, ale na LM za mało i słabej jakości poza Marcelo), 2 bramkarzy (dobrych) też braki....

Tak więc nasza polityka transferowa od 2004 roku (wtedy Cupiał zapowiedział odejście z Wisły) doprowadziła do tego a nie innego stanu rzeczy, jeżeli w przedziale czasowym od 1997 roku do 2004 -poziom sportowy,jakość wzrastały systematycznie, tak teraz mamy zespół, który może odpaść już po pierwszej rundzie eliminacji (niestety).

Nie chodzi o wiarę czy jej brak Nasza Wisła jest zespołem z roku na rok kadrowo słabszym a to potwierdza dokonania klubu na arenie międzynarodowej od kilku już lat.

Tendencja się nie zmienia czego specjalnie nie trzeba tłumaczyć.

My tegoroczną LM przegraliśmy w gabinecie CUPIAŁA....
Odpowiedz cytując