Wyświetl pojedynczy post
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2009, 13:15
Nikt tu jescze o tym nie wspomniał, ale Maciej Stolarczyk został trenerem w Pogoni Sczecin, a Michał Wróbel podpisał kontrakt z KSZO

Cytat:
Stolarczyk trenerem w Pogoni

Pogoń Szczecin to jeden z niewielu polskich klubów, który dba o swoich byłych piłkarzy, oferując im pracę po zakończeniu kariery. Z podobnej propozycji skorzystał Maciej Stolarczyk, który przed laty bronił barw Dumy Pomorza. Teraz będzie mógł sprawdzić się jako trener.
Do jego obowiązków będzie należało szkolenie młodzieży. Stolarczyk, który posiada specjalny certyfikat trenerski UEFA, zaopiekuje się zespołem juniorów starszych. Nowy szkoleniowiec nie krył zadowolenia z powodu tej nominacji.
- Bardzo cieszę się z powrotu do Pogoni i tej nowej roli jaką będę spełniać. Poznałem plan systemu szkolenia młodzieży w klubie i chciałbym swoim doświadczeniem wspomóc go bo tak wiele dla mnie znaczy. Tutaj zaczynałem swoją piłkarską przygodę i teraz tutaj rozpocznę drugi etap mojej kariery zawodowej - powiedział były piłkarz.
Konrad Wojciechowski, źr. pogonszczecin.info
Cytat:
Były bramkarz Wisły w KSZO

KSZO Ostrowiec Świętokrzyski zamierza przez najbliższym sezonie solidnie wzmocnić kadrę. Pierwszoligowcy zakontraktowali kolejnego piłkarza. Jest nim bramkarz Michał Wróbel.
Zawodnik podpisał dwuletni kontrakt. W przeszłości związany był m.in. ze Szczakowianką Jaworzno oraz Wisłą Kraków. Ostatnio bronił barw Unii Janikowo. Pierwszym zespołem Michała Wróbla był Górnik Zabrze, którego jest wychowankiem.

Konrad Wojciechowski, źr. ASInfo
futbol.pl
Ostatnio edytowane przez R33 : 20.07.2009 o godz. 13:18.
Odpowiedz cytując