Wyświetl pojedynczy post
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2009, 19:11
Proud napisał(a):Wyświetl post
tak, jest czego żałować...dachu jak żagiel i do tego jak się dowiadujemy bardzo ciężkiego...
No przyznam Ci że co do jakości dachu stadionu w Poznaniu masz trochę rację. Przyznam szczerze że jak byłem na stadionie Lecha i zobaczyłem na żywo dach nad tzw. IV trybuną to się też rozczarowałem tym daszkiem. Może na zdjęciach czy w TV wygląda to nieźle, ale przy spojrzeniu z bliska na tą konstrukcję można odnieść wrażenie że nie jest on zbyt dobry. Ale najnowsza wersja projektu zakłada że dach na pozostałych trybunach będzie inny i wydaje mi się że również z innego materiału. Przede wszystkim inaczej będzie wyglądać konstrukcja zadaszenia reszty stadionu.

A co do tego jak oceniam nasz stadion, to może rzeczywiście widać że "najeżdżam" na niego... Sam stadion oczywiście nie jest aż tak fatalny, to obiekt pokroju tego jaki będzie mieć Legia, Jagiellonia (z tym że nasz będzie trochę większy), ma on swoje plusy, nie neguję tego i powiem Ci że cieszę się ze w ogóle powstaje... Tyle tylko że to wszystko nie wytrzymuje brutalnego zderzenia z faktami, a te są takie że nie jest to obiekt na miarę Krakowa i naszego klubu. Kraków powinien mieć stadion na przynajmniej ok. 45 tys. miejsc i powinien to być stadion o wyższej klasie, a nie z szeregiem błędów wynikających ze złego projektu... Oczywiście możemy sobie wmawiać i podbudowywać się chwaleniem tego co powstaje przy Reymonta. Ale według mnie jest to trochę tak jakby wmawiać sobie że np. lepiej jest mieć brzydką żonę, bo dajmy na to pozytywem tego jest to że małe są szanse że "wpadnie w oko" innego faceta No nie wiem czy trafne porównanie, ale po prostu ciężko jest wmawiać sobie i patrzeć optymistycznie na to co się w tym mieście wyprawia, skoro widać że na prawdę wiele spraw nie wygląda tak jak powinno...
Odpowiedz cytując