Wyświetl pojedynczy post
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2009, 10:42
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
maja tydzien czasu ,nie wezmą sie w garsc i pokaża kto tu rozdaje karty
Popraw się chłopie, bo aż patrzeć na tą literówkę nie mogę...

...

Co do meczu. Jeden z najsłabszych, o ile nie najsłabszy mecz w wykonaniu Wisły odkąd trenerem jest Skorża. Z naszej strony jedyne akcje, które wyglądały groźnie szły lewą flanką.
Jest to o tyle dziwne, że albo Kirm nie zrozumiał, jakie są założenia taktyczne, albo co gorsza tej taktyki w ogóle nie było i chłopak grał po swojemu...

Reszty nawet nie komentuję, bo wszyscy zawodnicy wyglądali na boisku, jak by się pierwszy raz na oczy widzieli i byli zbieraniną chłopców z boisk podwórkowych. Ktoś tam nawet wcześniej naskrobał, że widać było, iż jesteśmy od Lewadii lepsi technicznie... Gratuluje - ewidentnie piłka odskakująca na 2-3 metry, czy też podania wprost pod nogi przeciwnika zawodnikom łykającym po parędziesiąt tysięcy złotych miesięcznie (sic!), dowodzi o bajecznym wyszkoleniu technicznym naszych piłkarzy.

Zero świeżości, zero taktyki, zero zgrania - co Wy Panowie robiliście w tej Austrii do cholery? Nie gracie w zespole Odry Wodzisław, tylko w Wiśle, a tu wymaga się od Was "gryzienia trawy" przez pełne 90 minut. Gwiazdeczki (tu wstawcie dowolny epitet)...

Jestem rozgoryczony, to fakt - nie spodziewałem się kompletnie, że możemy ten mecz przegrać (do czego zresztą niewiele brakowało) bądź nawet zremisować. Mam ogromny niesmak po tym meczu - zwłaszcza, że tak dramatycznej postawy nie można nawet tłumaczyć tym, że było to spotkanie "wyjazdowe", bo na trybunach każdy dawał z siebie wszystko.

Inna kwestia, że Skorża nie ma kompletnie czym straszyć, skoro na ławce posiada raptem jednego ofensywnego piłkarza (Ćwielong) oraz grajka, który od zeszłego sezonu jest cieniem samego siebie (Cantoro), a reszta to zawodnicy z Młodej Ekstraklasy...

*A teraz Drogie Dzieci możecie mnie zlinczować.
Ostatnio edytowane przez enzo : 16.07.2009 o godz. 10:49.