TSW Fanatyk napisał(a):

|
Da się zrobić tak w pliku z notatnika aby w całym tekście (akurat chodzi mi tu o napisy do filmu) zmienić znaki na inne w każdej linijce żeby nie poprawiać kilkuset linijek ręcznie?Konkretnie nie wiem czemu ale mój odtwarzacz czyta tylko napisy które mają te cyferki przy zdaniach w nawiasie {} natomiast napisów w których ten czas ich występowania zapisany jest [] nie jest czytany....da się temu jakoś zaradzić?
|
najlepiej to zrobic SubEdit Playerze - Edycja - Znajdz i zmien - zmien wszystko. tylko, ze Tobie to nie pomoze, bo w Twoim przypadku nawiasy oznaczaja format napisow.
nawiasy {} to format MicroDVD - "...MicroDVD, nazywany też skrótowo
mDVD, to prosty format tekstowy bez nagłówka z czasem opartym na numeracji klatek filmu (tzw.
format klatkowy)..."
nawiasy [] to format MPL2 - "...Format tekstowy bez nagłówka, określa czas z rozdzielczością 0,1 sekundy. Jest bardzo podobny do MicroDVD z tym, że zamiast numerów klatek filmu używa czasów w decysekundach..."
widocznie Twoj odtwarzacz nie odtwarza formatu MPL2.
w sumie teraz wiekszosc napisow to MicroDVD, tak ze bez problemu powinienes znalesc w napisy w MicroDVD
ew. mozesz zmienic format z MPL2 na MicroDVD wlasnie SubEdit Playerem - Napisy - Konwertuj format napisow
musisz tylko znac wartosc FPS filmu.