Cytat:
Wiec ta sytuacja powinna byc sygnalem do stwozenia tv klubowej- ja wiem ze to sa koszty na samym poczatku ale mysle ze strat by nie bylo z transmisji a i nie bylo by proszenia o relacje.
A klub moglby wprowadzic np jakis symboliczny abonamet np 10 zl rocznie za dostep i wszyscy byli by szczesliwi.
Bo spraringi, konferencje czy prezentacje mozna by relacjonowac jakies specjalne wywiady tylko w tej telewizji, zawsze jakis sponsor by sie znalazl lub chetni na umieszczenie swoich reklam
|
Tez byłbym za takim czyms. Mysle nawet ze kazdego byloby stac zbey płacic abonament 5 zł na mieiac. Wiele to nie jest a jakby chociaz 20 tys ludzi taki cyzms było zainteresowane to napewno by tak inicjatywa sie opłacała i nie przynosiła strat klubowi.
CO do oddania meczu za darmo dla TV. Tez jestem na tak z kilku powodow. Po 1 to ze w Sosnowcu nie bedzie kompletu kibicow to nie znaczy ze mamy w dupie ten mecz. Wiele osob nie moze jechac, ja do takich naleze. Nie jest proste pokonac poł Polski zeby sie stawic na meczu w Sosnowcu. A Wisła ma przeciez fanow w całej Polsce i moze warto by było dac ta transmisje w tv. Jako najpopularniejszy klub w Polsce Wisła ma fanow wszedzie wiec powinno sie o nich pomyslec, nie tlyko o tych z Krk. I jeszcze jeden najwazniejsyz powod. Wiele mowiło sie o nowym stadionie i problemie jak zapełnic go, jak promowac Wisłe zeby w przyszłosci stadion był pełny. No własnie, czy najlepsza reklama dla WIsły nie byłoby pokazanie Jej meczow w tv w sytuacji kiedy Legii, Polonii i byc moze w nastepnych rundach Lecha nikt nie bedzie chciał pokazywac

Tylko Wisłe moznaby obejrzec w tv, byłaby to ogromna reklama, przede wszystkim młode pokolenie by sie mogło w Wisle zakochac. Poza tym nie rozumiem czemu kluby na siłe chca zarabiac na transmisjach, skoro zadnej tv nie interesuja te mecze, wykupienie ich, to madrzejsyzm ruchem byłoby oddac prawo do transmisji za darmo niz ma byc tak ze klub na tym nie zarobi i kibice beda cierpiec, ba klub nawet na tym straci bo jak pisałem wczesniej to byłaby reklama dla Wisły...
Aha własnie co do tej transmisji na Kuszo meczu Polonii a teraz braku transmisjii Wisły. To jest kolejny paradoks tego popieprzonego kraju. Lepiej było pokazac mecz ktory obejrzy mniej osob, z malo atrakcyjnym rywalem, gdzie wynik awansu był juz raczej rozstrzygniety niz mecz w kw. do LM, mistrza Polski z mistrzem Estonii ktory zapowiada sie bardzo ciekawie bo mistrz Estonii bardzo dobrze spisuje sie w swojej lidze i napenwo powalcyz z Wisła ktora gra "u siebie"