Wyświetl pojedynczy post
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2009, 20:42
FraMat napisał(a):Wyświetl post
słabo mi sie robi jak czytam te opinie jaki to Diaz słaby, (ale w domysle: pewnie forowany przez Skorżę) a biedny Jirsak jaki świetny, ale nie może trenera do siebie przekonać.

Staty z sezonu 2008/2009

w lidze
Diaz -
28 meczy 2295 minut 2 gole 1 żołta kartka
Jirsak -
24 mecze 1172 minut 0 goli 1 żółta kartka

Postarajcie się zrozumieć, że Jirsak może i posiada pewne umiejętności, ale ich nie pokazuje przeważnie w meczach bo jest mało przebojowy (no chyba, że zagra w ME), za to Diaz, nawet jeśli według was nie posiada podobnego potencjału, to i tak, to co ma wykorzystuje w 200%.
Dlatego on gra, a Jirsak siedzi na ławce.
Za te 700 tys euro Jirsak powinien byc dziś na najlepszym poziomie Szymka (odszedł do Turka za 800 tys) a tymczasem na boisku zachowuje się jak zalękniony krasnoludek.
Dla mnie mógłby zostac dziś sprzedany - nie płakałbym po nim.
Diaz byc może popełnia więcej błędów, ale też jest przekrojowo bardziej przydatny dla drużyny - lepiej rozumie taktykę Skorzy, lepiej ją rozumie, lepiej ustawia się na boisku, lepiej walczy

ps.
Albo opinie, jak to świetnie Jirsak rozprowadza pilkę i ze wtedy możemy grać bardzo płynnie.... po meczu z Zagłebiem Sosnowiec.
Co za bzdury. Podana wyżej statystyka nie świadczy w żaden sposób na korzyść Diaza. Raczej go ośmiesza. Z resztą środkowego pomocnika rozlicza się raczej z asyst. Miał ich Juniorek w lidzę aż 1. Przy 4 Jirsaka. Przecież grał praktycznie 2 x więcej. Dla porównania Sobol 3 gole 3 asysty. A on jest tylko od odbierania piłki. Kostarikano więcej miał zadań ofensywnych.

A co do pewności siebie, to jak ma jej nabrać powiedz mi. Pamiętasz mecz z Polonią Bytom na wyjeździe ? Czech wychodzi w pierwszym składzie, cała drużyna gra słabo, on również. Kto pierwszy schodzi ? Jirsak w 46 minucie. Remisujemy 1:1. W następnych meczach Tomas nie powąchał nawet murawy. I jak ma złapać rytm ? Gdzie nabrać tej pewności ? Wg mnie nic dziwnego, że nie pokazuje pełni umiejętności wiedząc, że zostanie skarcony za każdą wpadkę. A przecież nie ma piłkarzy bezbłędnych.

Mogę się założyć, że jeśli Skorża wystawił go w 5 meczach pod rząd, to da drużynie na środku pomocy dużo więcej od Diaza.
Ps. Proszę modów o przeniesienie tej dyskusji do tematu "nasi piłkarze"
..
Odpowiedz cytując