Wyświetl pojedynczy post
Sloth
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2009, 17:26
Adasss napisał(a):Wyświetl post
A z innej beczki: jednym z moich podejrzeń po informacji o zmianie warunków przy transferze Nurkovicia było to, że znowu miesza RN. No to mamy:
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15678

Przyznam, że to już zakrawa na paranoję.
Więcej - to jest paranoja i to wysoce szkodliwa dla klubu.

RN znów bruździ i działa destrukcyjnie, torpeduje plany trenerów. Szybko się to zemści na wynikach, tylko potem niech nie robią kozła ofiarnego ze Skorży, jeśli np: przez brak odpowiedniego bramkarza na ławce znów przegramy wejście do LM

Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Miałem się wypisać ale szkoda czasu. Tylko na jedno chcę zwrócić uwagę:

Hoh, rozumiem że Ty masz wgląd w sytuację finansową Wisły? Ze wiesz że Cupiał jak na złośc trzyma miliony upakowane w skarpetkach i nie chce się podzielić?
Mylisz się, mam namacalne podstawy do formułowania podobnych teorii. Bo żadnego polskiego klubu nie stać na utrzymywanie 2 równorzędnych zawodników na danej pozycji, dotyczy to Lecha (poczytaj ostatnią relację z jakiegoś ich sparingu, w pierwszej połowie, 1 składem zmietli ich a w drugiej kiedy weszli zmiennicy było już krucho), dotyczy to Legii i wszelkich zespołów grających w Polskich ligach. Nie potrzebuję mieć wglądu w dane finansowe Wisły bo Cupiał to nie szejk arabski, nie inwestuje w Wisłę grubych milionów, stąd nie ma co liczyć że Wisła, jako jedyny klub w Polsce, będzie miała 2 równorzędnych piłkarzy na każdą pozycję. My jako kibice możemy prosić, wymagać, jednak to nic nie zmieni.
Drogi kolego, może nie umiesz liczyć, nie wiem, dlatego cierpliwie wyjaśnię: My tu nie mówimy o "2 równorzędnych zawodnikach na każdą pozycję". My tu mówimy jedynie o jeszcze 3 niezbędnych trenerom piłkarzach: prawym obrońcy, napastniku, bramkarzu. Powtórzę: trzech. Nie kolejnych 8-9, by rzeczywiście było w kadrze po dwóch rownożędnych zawodników wszędzie. Trzech. Czyli mniejszej ilośici, niż w ciągu ostatniego sezonu zeszło z listy płac. Umiesz liczyć do trzech? Mam nadzieję, ze jednak tak.

A swoje przemyślenia nt. majątku Cupiał zostaw dla siebie. Zapewniam cię, że jego osobisty majątek i majątek TF mimo kryzysu jest dużo węecej warty, niż cała Wisła razem ze stadionem. I może nim dysponować wedle własnej woli. Nie trzeba też być szejkiem arabskim, by móc sprowadzić np: takiego Nurkovicia, czy dodatkowego obrońcę. Więc te abstrakcyjne fantazje są nie na miejscu.
Ostatnio edytowane przez Sloth : 12.07.2009 o godz. 17:39.
Odpowiedz cytując