Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2009, 21:41
Adasss napisał(a):Wyświetl post
Jasne, to wszystko to jest normalnie koszmar, który powoduje, że oglądanie meczu jest katastrofą. Po prostu tragedia na miarę tej hecy z Edypem.
Tak, pisanie w takim tonie to jest malkontenctwo.
No dobra nie ma juz do Ciebie pytań....Ciekawe co miałoby być w takim razie koszmarem....wracamy więc do wyjścia czyli postu Bronowianina: dziury w dachu i brak krzesełek .
dannato napisał(a):
Było to już milion razy...(i absolutnie nie bronię architekta...ale trzeba być czasem obiektywnym):
- trybuny są takie szerokie bo pierwotnie miało nie być narożników
- basen przeciekał - a może to wina słabego wykonawstwa a nie projektanta?
- i sztania - wg. pierwotnego projektu wyjście piłkarzy miało się znajdować w narożniku - pawilonie medialnym, druga szatnia (gości) miała znajdować się w trybunie głównej (symetrycznie oddalona od wejścia) - zgodzę się jednak, że błędem jest (było) umieszczenie basenu i szatni na pierwszym piętrze...

Pierwotnie miało nie być narożników ale krótko po rozpoczęciu prac przy pierwszej trybunie okazało sie ze będą i był czas na przeprojektowanie , szczególnie ze i tak były opóźnienia Budimexu.Poza tym zmiany w projektach na etapie wykonawstwa są powszechną praktyką. O drugiej trybunie nie wspominam bo zawalili pierwszą i drugą stwierdzili że zrobią taką samą żeby nie było różnic.
Są różne opinie na temat basenu.Ja obstaję przy tej że konstruktor który byl w zespole O. nie uwzglednił tego że trybuna będzie poddana w czasie meczów znacznie wiekszym obciążeniom dynamicznym niż bywa to w innych budynkach uzyteczność publicznej.Dlatego wystąpiły pękniecia i później grzyb.
Szatnie od początku miały być w jednej trybunie bo takie są przepisy UEFA nie wiem kto puścił plotkę że miały być w dwóch trybunach.Może mówisz o jakiejś wstępnej koncepcji bo jej nie znam. Wiem że w projekcie wykonawczym miały być a się nie znalazły

Ktoś tam napisal jeszcze że mamy odsłonięte elewację w angielskim stylu i że tak jest na Stamford Bridge . Tylko ze ja nie pisałem o elewacjach bo to kwestia gustu tylko o centralach wentylacyjnych obscenicznie wiszących na trybunach.Byłem na stadionie Chelsea i jakoś takich nie widziałem
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując