Jaroo1 napisał(a):

W sumie nam to jest ciezko oceniac bo w tym nie "siedzimy" ale Ci zawodnicy ktorzy wracaja po paru latach zza granicy to mowia ze poziom spada ;/ I niby mogliby mylnie to oceniac bo wiadomo za granica sie ograli i teraz latwiej im sie gra ale z drugiej strony jak taki dziadek jak Hajto, Swierczewski, Adamski, Brzeczek ogrywaja tych naszych młodziakow to chyba naprawde ten poziom spada ;/
Powiem tak, to ze nie pniemy sie w gore a spadamy w doł to chyba swiadczy o tym ze jak jakis klub awansuje do fazy grupowej PUEFA to sie slinimy z tego powodu. To jest załosne :(
O awansie do Lm moglismy do tej pory tylko pomarzyc. Teraz realniej mozna na to patrzec ale czy łatwo bedzie awansowac to nie wiem. Inne zespoły (nasi potencjalni rywale) tez zwietrzyli swoja szanse i sie zbroja na LM, wiec Wisla ktora pozyskała Gargułe i Kirma wcale nie bedzie mocniejsza w pojedynku z Levskim czy innym zespołem.
Tak jak pisze For_Fun wlasnie nasz kraj sie stal takim przystankiem do gry na zachodzie (liga niemicka, francuska), kto sie tylko wybije w lidze to zaraz moze sobie wyjezdzac do tych krajow bo tam chetnie nasze talenty zabiora ;/ A ze uciekaja nam z kasa to my nie mamy szans w tym wyscigu. Piłkarze spieprzaja stad bo ida za kasa. Nawet Cypr nas bije na głowe teraz, moglibysmy miec Zurawskich, Kosowskich ale oni wola sobie isc na ciepłe wyspy i tam zainkasowac lepsza kase ;/
|
Piłkarzy może lepszych nie mamy, ale to przyjdzie z czasem. W ciągu tych kilku lat wybudują się stadiony, otoczka wokół naszej ekstraklasy będzie coraz lepsza, to i bogatsi sponsorzy przyjdą. Trzeba tych kilka lat się niestety przemęczyć.
Jestem w tej sprawie niepoprawnym optymistą