|
Właśnie co to tematu Vargi to jaki sens ma jego trzymanie w zespole. Czy trzyma się kurczowo kontraktu jak Dawidowski? Bo przecież już kilka razy trenował z naszą drużyną i jakoś nigdy nie zaistniał. Ani to zawodnik perspektywistyczny ani lepszy od Cantoro, Czekaja więc po co on nam.
Łobodziński na prawej obronie. Według mnie to jedna wielka pomyłka. Trend w piłce jest taki żeby cofać zawodników ofensywnych ponieważ obecnie boczny obrońca musi mieć umiejętność skrzydłowego. Ale jak wiemy nie każdy nadaje się na dowolną pozycję. W wielu meczach tego sezonu wszyscy widzieli jak Łobodziński nie potrafi sie ustawić w obronie i ma zdecydowanie zbyt małą zwrotność. Nadrabia to walecznością przez co przerwał też kilka groźnych akcji (do Błaszczykowskiego w waleczności dużo mu brakuje), ale w drużynie Mistrza Polski nie może grać zawodnik który w obronie będzie w stanie przerwać jedną na kilka akcji w obronie. Dziwna jest sytuacja Burligi. Jestem przekonany że Skorża nie zaryzykuje tak młodego zawodnika na LM na tak ważnej w dzisiejszym futbolu pozycji, poza tym on się nie mieścił się w 1 składzie drużyny 1 ligowej.
Dziwi mnie wpisanie na listę na Levadię zawodników którzy nie mają szans się wykurować Boguski, Singlar, Garguła. No ale właściwie nie mamy innych zawodników których można by wpisać na LM.
|