Cytat:
|
Dokładnie. Lepiej kupić Steama za te 50zł w Empiku, Media Markcie, czy nawet kupić sam klucz przez internet za 20zł, niż grać na NS, gdzie aż roi się od oszustów i większość serwerów to jedno wielkie gówno.
|
Dokładnie lepiej zainwestować w steama i żadne ns. Na ns jest bardzo dużo graczy którzy w cs grają krótko i dzieci neo jest również pod dostatkiem.Jak taki zacznie drzeć się do mikrofonu to idzie zwariować (na ns nie ma opcji zmutowania gracza a to na steamie jest bardzo przydatne) ogólnie poziom rozgrywki jest niski i bardzo dużo cheaterów.Sam grałem na ns dość długo i przejście na steam było ciężkie np statystyki na pierwszym lepszym serverze steam to 0:20

a jak kogoś się zabiło to jestem zajebisty
Cytat:
|
Wiadomo, są teraz dopalacze nawet na Steama, ale osób grających na nich jest już zdecydowanie mniej. Na Steamie gra się przyjemniej, można zapraszać do siebie znajomych, można pisać z nimi za pomocą chata, gracze reprezentują wyższy poziom i łatwiej się czegoś nauczyć itd.
|
Niestety coraz to nowsze dopalacze wychodzą i np Vac ich nie wykrywa.Praktycznie mogę stwierdzić że poziom cheaterów na steamie zwiększa się.Jak ktoś siedzi w temacie to np niedawno okazało się że clan z Rosji VirtusPro grał bodajrze Kode5(turniej) na wh za co zostali zdyskwalifikowani.Najgorsze jest to że Valve wcale nie walczy z cheaterami tylko robią jakieś debilne updaty które tak naprawde gówno dają a nawet sprawiają że gra się gorzej.
Cytat:
|
Counter-Strike zawsze będzie dla mnie jedną z najlepszych gier, grywalność ma ona niesamowitą jak na swój wiek, grafike itp.
|
Oj tak grywalność ma niesamowitą i jeszcze żadna gra przez internet mnie tak nie wciągnęła jak cs no może jeszcze Diablo II na Bnet
Cytat:
|
Żeby dobrze grać w CS'a trzeba dużo ćwiczyć i myśleć. Niezbędne w tej grze są słuchawki, wiadomo im lepsze, tym więcej usłyszysz. Recoil jest problemem dla poczatkujących graczy, szczególnie w takich broniach jak ak47, ale wszystko można wyćwiczyć.
|
Oj tak trzeba ćwiczyć.Polecam servery dm+hs bardzo łatwo sobie skilla można wyćwiczyć ale uprzedzam że początki są ciężkie.
Ktoś pisał że cs od lat się nie zmienił i tu was zdziwie.Na początku csa praktycznie wszystko było super nic się nie zacinało postacie w grze chodziły płynnie.Obecnie żeby wszystko chodziło płynnie potrzeba wpisać kilkanaście komend w console drate,rate,interpy i inne pierdoły.Właśnie ta konsola sprawia że często nie można trafić kogoś na serverze bo albo się tnie albo jest nieśmiertelny.Często się zdarza że można zabić kogoś w głowę a strzelając mu np w nogę albo nie trafiając go w ogóle.
Inna sprawa można odnieść wrażenie,że wymagania cs zwiększyły się.Kiedyś na starym komputerze siedząc w kilku "smoke" miałeś 100 fpsów teraz na tym samym kompie zapewne fpsy spadły by Ci albo wyłączyła by Ci się gra.
Co do recoila to prawda jest taka że zależy on od servera,łącza, i nieszczęsnej consoli.Całkowicie inaczej gra się na serverze co ma 100 fpsów a na takim co ma 1000 fpsów.Na 100 fpsaach możesz być pewien,że celownik vbędzie Ci skakał i strzelasz w każdym kierunku.Na serverze 1000 fpsów kule będą leciały tam gdzie celownik.Obecnie w Polsce tylko servery GamesNet posiadają 1000 fpsów i jeżeli kusi was kupno servera polecam GN.
Gdzieś znajdę artykuł na temat consoli serverów i innych ustawień to wkleję.