Arapaho napisał(a):

Już tłumaczę szefie: pierwsza trybuna- przeciekający basen po paru miesiącach, grzyb na ścianach, brak jednej szatni, zbyt duża szerokość trybun D i E- co za tym idzie problemy jakie były z projektem narożników, nieprzewidziane w projektach i zleceniach drogi dojścia do trybun .To błędy. Niezabudowane centrale wentylacyjne na elawacjach - ewenement na skalę międzynarodową- to do estetyki.
Druga trybuna - trudno powiedzieć bo zaplecze będzie ....kiedyś...
To jest wg Ciebie malkontenctwo ?Czy może obawa że na większych trybunach może być więcej " niespodzianek"
|
drogi kolego nie mam zamiaru bronić pana O. ale gdy projektował stadion nie było mowy o narożnikach , wtedy wszyscy piali z zachwytu jak Maciek Żurawski wbijał pierwsza łopatę pod budowę trybuny E , podczas gdy Kraków zaczynał budowę stadionu dla Wisły Wrocław , Gdańsk , Warszawa był głęboko w d... ze swoimi projektami , ba gdyby nie EURO może w Warszawie coś ruszyłoby z projektem stadionu miejskiego w pozostałych miastach przez parę długich lat zachwycano by się nowoczesnym stadionem Wisły
co do niezabudowanych elewacji to takie mają na Stamford Bridge i nikt nie podcina sobie żył z tego powodu , ba stadion jest piękny z duszą , typowo angielski , zresztą nasz zachowując proporcje będzie takim Polskim Stamford Bridge , nie wiem jak ty ale ja i zapewne większość forumowicz co miałem już okazję zauważyć preferuje angielski styl , wole starodawny kanciasty styl niż nowoczesną oponkę której trudno o bycie charakterystyczną w tej chwili. zdecydowana większość stadionów w lidze angielskiej tak została właśnie wybudowana , czyli poprzez ciągłe przeróbki itp oczywiście łatwiej jest budować od podstaw ale stadion po "przejściach " nabiera charakteru , unikalnego wyglądu , kibice się z nim identyfikują , poczytaj co myślą o nowym stadionie kibice Arsenalu , z architektonicznego punktu widzenia jest piękny , genialny zostawiający daleko w tyle poprzedni stadion ale kibice inaczej na to patrzą , większość uważa że nowy nie posiada tej niezwykłej atmosfery