Wyświetl pojedynczy post
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2009, 11:11
Rzadko się udzielam na forum ostatnio, więc chciałem poruszyć trzy kwestie.

1) Sytuacja tego typu, że kontuzja jednego obrońcy rozwala cały blok defensywny nie powinna mieć miejsca w profesjonalnym klubie.

2) Panie Bednarz - proszę sobie wbić do głowy, że z rozmowami o przedłużeniu kontraktu nie wolno czekać na ostatnią chwilę. Taka Borussia siada do rozmów o nowym kontrakcie z Błaszczykowskim, na 2 lata przed końcem jego dotychczasowej umowy!
A u nas? Wszyscy wiedzą jak jest i niestety to jest dramat. Nie wiem z czego to wynika, ale nie mogę pojąć jak można w ogólnie nie zaproponować wartościowemu piłkarzowi nowego kontraktu. Nie rozumiem jak można było nie zaproponować nowego kontraktu Baszczyńskiemu i Kosowskiemu (który stanowił połowę siły ofensywnej zespołu). Czekał Pan aż oni przyjdą na kolanach prosić o nowy kontakt ?

3) Sytuacja kadrowa za kilka-kilkanaście miesięcy może być fatalna. Według mnie pierwszy skład czeka wyprzedaż jak w 2005 roku. Z wysokim prawdopodobieństwem odejść mogą: Diaz, Marcelo, Paweł Brożek, Boguski. Do tego do kresu zbliżają się kariery Głowackiego, Sobolewskiego i Cantoro (wiek). Należy szukać już następców, aby potem nie obudzić się z przysłowiową ręką w nocniku.
Odpowiedz cytując