Wyświetl pojedynczy post
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2009, 17:35
Baala napisał(a):Wyświetl post
Śmieszny jesteś gościu, pokazać ci ligi gdzie za czołowego strzelca z drugiej ligi by tyle płacili? Właściwie całą Europe musiałbym wymieniać oprócz może 6 lig z zachodu. Taki Micański przychodził jako król strzelców II ligi Bułgarskiej za mniejsze pienądze, a 24 letni Chrapek, nawet nie królem strzelców, goli sobie nabił w ostatnim meczu i dlatego znalazł się w czołówce. Przecież ten gość nawet nie grał nigdy w Ekstraklasie a ma 24 lata już. Twoje porównanie z tym Bośniakiem troche śmieszne bo to reprezentant kraju i czołowy zawodnik ligi porównywalnej do naszej Ekstraklasy, a nie drugoligowy średniak. Zreszta ja tam sie ciesze że Lech się w końcu dogadał bo to dla mnie drugi Pitry jest, tylko nikt mi nie wmówi że wywalanie na drugoligowca 1,5 mln złotych mieści się w 'normalności'.
Liga bośniacka porównywalna z nasza..Jeżeli to był czołowy zawodnik ligi porownywalnej z nasza to sie pytam jak Wisly nie bylo stać na niego, a za Brozka(czołowego zawodnika ligii polskiej) chca 4 mln euro..Albo za Murawskiego (czolowoego zawodnika naszej ligi i reprezentanta kraju)Lech bierze 3,2 mln ..
Z calym szacunkiem ale lig w Europie gdzie stac ludzi na niezlych graczy jest nieco wiecej niz 6. Z samej Anglii 3 pierwsze klasy rozgrywkowe maja wiecej hajsu niz niekiedy nasze czolwoe zespoly. Bundesliga i 2.bundesliga takze za 300.000 euro radzi sobie z kupnem. Hiszpania, Wlochy takze . Jak pamietasz to slaby zespol ligi szwedzkiej takze sobie kupil kiedys Burkhardta za pareset tysiecy dolarow...No ale zawsze mozna sie odwolac do ligi w Bulgarii,Macedonii albo Albanii i powiedziec ze oni sobie nie kupia zawodnika z drugiej ligi za takie pieniadze, zatem i my nie powinnismy placic.
Za Lewandowskiego tez Wisle bylo szkoda, bo to w koncu z Pruszkowa byl i z drugiej ligi, a do tego mial zaledwie 20 lat. Nieopierzony. I tyle dawac?To dał Lech i na tym wyszedł całkiem dobrze.
Prawda jest taka ze lezy w Wisle skauting i rzucamy sie nie na to co znajdziemy i wyszukamy, tylko na to co nam podrzucą.
Odpowiedz cytując