Wyświetl pojedynczy post
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2009, 14:37
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Pokazcie mi kraj w Europie, ktory za czolowego strzelca drugiej ligi dalby takie smieszne pieniadze.
Nasza liga jet poprostu tak slaba finansowo, ze srubuje sie ceny w dól. I dlatego podniecamy sie , ze Wisla kupuje Krizma za 350.000 Euro, kiedy w tym samym czasie austriacki Salzburg bierze kolesia z Ziliny za 900.000.... Przeciezk takie ceny jak 100-500 tysiecy euro winny byc norma w czolowych klubach naszej Ekstra(?)klasy.
Śmieszny jesteś gościu, pokazać ci ligi gdzie za czołowego strzelca z drugiej ligi by tyle płacili? Właściwie całą Europe musiałbym wymieniać oprócz może 6 lig z zachodu. Taki Micański przychodził jako król strzelców II ligi Bułgarskiej za mniejsze pienądze, a 24 letni Chrapek, nawet nie królem strzelców, goli sobie nabił w ostatnim meczu i dlatego znalazł się w czołówce. Przecież ten gość nawet nie grał nigdy w Ekstraklasie a ma 24 lata już. Twoje porównanie z tym Bośniakiem troche śmieszne bo to reprezentant kraju i czołowy zawodnik ligi porównywalnej do naszej Ekstraklasy, a nie drugoligowy średniak. Zreszta ja tam sie ciesze że Lech się w końcu dogadał bo to dla mnie drugi Pitry jest, tylko nikt mi nie wmówi że wywalanie na drugoligowca 1,5 mln złotych mieści się w 'normalności'.
Odpowiedz cytując