Odnośnie bramkarza ze Standardu Liege. Od momentu pojawia się informacji z PS o tym bramkarzu prześledziłem kilka belgijskich portali i niestety nie natrafiłem na żadne wiadomości odnośnie testów w Wiśle.
Jedyne co znalazłem to notkę z 15 maja gdzie wspomina się o zainteresowaniu Aragonem przez Benficę Lizbona.
Oraz z 25 czerwca, że w Belgii już nie zagra i raczej w grę wchodzi zagranica ale nic o Wiśle.
Zresztą na SKWK pisało
Cytat:
Ekwadorski bramkarz Andres Espinoza nadal pozostaje bez klubu. Nazwisko bramkarza, który w zakończonym sezonie wywalczył mistrzostwo Belgii ze Standardem Liege pojawiło się niedawno w kontekście przyjścia do Wisły Kraków.
Zawodnik wypełnił kontrakt, a władze beligijskiego klubu postanowiły nie podejmować rozmów w sprawie jego przedłużenia. Sam zawodnik przyznaje w wywiadzie dla belgijskiej prasy, że do tej pory nie udało mu się znaleźć nowego klubu.
"Czekam spokojnie na rozwój sytuacji. Mimo, że nadal jestem bez klubu nie jestem w jakiś sposób zdesperowany ponieważ jest jeszcze sporo czasu do rozpoczęcia nowego sezonu.
Sytuacja nie wygląda tak, że nie mam żadnych ofert. Oczekuję poprostu na odpowiedzi jakie mają napłynąć z kilku klubów. Czy są to kluby belgijskie? Nie! Zagraniczne. Nie chcę na chwilę obecną pozostawać w Belgii" -twierdzi zawodnik.
Czy więc jedną z ofert klubu zagranicznego ma być oferta Wisły i potwierdzą się doniesienia Przeglądu Sportowego?
|
Orginały (flamandzki) 25 czerwca
Cytat:
Rorys Aragon Espinoza vond nog steeds geen nieuwe ploeg. Nu zit hij in zijn eentje thuis terwijl alle andere voetballers de voorbije week herbegonnen zijn met de trainingen voor volgend seizoen.
"Ik wanhoop nog niet", aldus de 27-jarige sluitpost. "Het duurt nog even voor de competities beginnen. Het is niet dat er geen enkele interesse is. Ik moet gewoon wachten." De Ecuadoriaan zal sowieso niet meer in België spelen. De reden waarom hij uit ons land wil vertrekken, houdt hij voor zich. "In België heb ik geen zin meer",
|
oraz 15 maja i zainteresowanie Benfiki
Cytat:
Enkele maanden geleden verscheen in de pers het bericht dat de Portugese topclub Benfica Lissabon wel interesse zou hebben in de diensten van Rorys Aragon Espinoza (foto boven). Sommige kranten maakten zelfs gewag dat de deal zo goed als rond was. De Ecuadoriaan zegt vandaag in HNB dat Benfica niet meer dan een gerucht was.
"Ik heb al maanden niets meer van die club gehoord. Helaas was hun interesse maar een gerucht en niets concreets. Ik was er echt zeker van dat Benfica me wilde, maar nu is het zich aan het concentreren op het einde van het kampioenschap in Portugal. Hopelijk komt er daarna nog iets uit de bus voor mij", aldus de straks transfervrije Espinoza.
|
więc jeśli Benfica się nim interesowała/interesuje to gość powinien być dobry a jeśli okaze się ze o tego bramkarza Wisle chodzi to moze być ciekawie.