Przykład Banasia pokazuje jak zawyzane sa ceny polskich zawodnikow. Co do Kirma to kupilismy go za około 400 tys E ale jemu sie koncyzł kontrakt za rok i musieli z ceny zejsc zbey w ogole cos na nim zarobic, gdzies czytałem ze rok temu (czy poł roku) kosztował około 800 tys E. Ale i tak 800 tys E za reprezentanta kraju, 24 letniego (wtedy) zawodnika, utalentowanego, a za takiego Banasia wołaja 1 mln E to az se zal robi.
Po dzisiejszym sparingu mysle ze bylibysmy glupcami jesli nie zatrudnilibsmy Nurkovicia. Chłop pokazal ze w normalych warunkach grac potrafi. No nie wiem, jak go nie wezmiemy to albo jak mowie jestesmy glupi albo naprawde "komus" zalezy na tym zeby nie sprowadzac konkurencji dla Mario. No bo co jest nie tak, obserwowano go poł roku, zdecydowano sie na testy bo stwierdzono ze po tym poł roku obserrwacji warto sie mu przyjrzec jeszcze blizej. W treningach mysle ze sie spisuje normalnie, chyba nie odstaje od Pawełka? W meczach pokazuje ze warto na niego postawic. Zagrał 2 dobre spary, jeden mu nie wyszedł ale gac w bagnie to nie kazdy potrafi. Naprawde jesli go nie zatrudnimy to sie zdziwie mocno - w ogole moim zdaniem to nie ma na co czekac tylko juz podpisywac...
Znowu sie przekonalismy ze nie warto brac jakichs no name - Vinicius bo nic nie potrafia.Juz pewnie lepszy byłby Drozdowicz, młodszy, ograłby sie na tym obozie, zapoznałby druzyne lepiej i by napewno lepiej mu szło niz takiemu przecietnemu (hmm raczej słabemu) Brazylijczykowi ktory nie dosc ze gra cienko to ma problemy z porozumiewaniem sie z Polakami.
Co do Kirma, juz chyba jestem spokojny o Jego gre w Wisle. Chyba ma takie pojecie o piłce i tak sie chce mu sie grac ze szybko zgra sie z druzyna i bedzie wieeelkim wzmocnieniem. Wiem ze na razie nie ma sie co podniecac za bardzo ale z relacji tekstowej widac było ze był aktywny, kreatywny i tak był chwalony ze naprawde na zywo jego gra musiała wygladac efektownie

) Balem sie ze moze nie uda mu sie predko "wejsc" w druzyne ale chyba bedzie ok.
Jopa brac ak najbardziej, na rezerwe super zawodnik. Doswiadczony. W sam raz na kilka meczow w sezonie. Oby tylko Brozio zostal bo jednak to jedyny lasowy napastnik w Naszym zespole, jakby Jego sprzedali to watpie zebysmy sie wysilili i kupili godnego zastepce ;/