koker napisał(a):

Panowie nie wiem czemu teraz sie denerwujecie ze Pawel chce odejsc! Brozio mowil juz zimo ze chce grac za zagranica. Jest to raczej nasza wina ze przez te pol roku nie wyszukalismy nowego napastnika ktory moglby Pawla zastapic.
Wedlug mnie 3 - 3,5 miliony euro to dobra cena
|
Dobra cena ? Amika tyle bierze za swoje 1 sezonowe gwiazdki (akurat Murawski jest sprawdozny kilka lat ale do klasy Brożka mu wiele brakuje, powinien być wart połowe tego.) za 3 mln, a my mamy sprzedawac najlepszego piłkarza ligi, w dodatku napastnika(na nich sie płaci najwięcej) który od wielu lat pokazuje swoje umiejętności i potencjał, którego 2 ostazntie wyśmienite sezony nie są rezultatem przypadku, życiowej formy, czy szczęścia.
Ja nei wiem za kogo mamy żądać więcej. Obiecaliśmy Brożkowi że pozwolimy na transfer który będzie kożystny dla nie go i dla klubu. Wedłóg mnie 3 mln € to Brożek był wart 2 sezony temu (jak zajmowaliśmy 8 miejsce, a Brożek był przez wielu pośmiewiskiem) co potwierdzała oferta Nancy odrzucona na 2,5 mln €.
Dziś Brożek jest wart 2x wiecej, a wieć 6 mln € i za taka sume zgodziłbym sie napewno go oddać. Nie ma zawodników jego klasy i renomy nigdzie na świecei za niższą cenę.
Rozumiem że Paweł chce odejśc i nie am mu co na złośc robić i zatrzymywqać go za wszelką cenę, jednak mamy z nim podpisany 5 letni kontrakt i możemy dyktować taka cene jaką uznamy za słuszną. Jeśli Fulham nei zapłaci nam powiedzmy 4,5 mln € to znajdzie sie ktoś inny który to zrobi. Jestem pewien że o oferty za brozka tak czy siak byśmy nie nażekali.
Klub jest w takiej sytuacji, że bez niego sobie teraz nei poradzi więc brozek musi albo poczekać na lepsza ofertę, która w niewielkim choc stopni pomoże go zastapić, lub sam będzie musiał pomóc swoją osobą w walce o tegoroczna LM.