|
Po pierwsze: dobra wiadomość z Kirmem. Nigdy nie widziałem go w akcji ale patrząc na jego CV wygląda że klient jest dość konkretny a przy tym jeszcze młody i rozwojowy. Odnoszę wrażenie że w prywatnym rankingu Skorży na pozycję lewego pomocnika był przed Bożokiem a chyba i też przed Vladavićiem. Czyli chyba po raz pierwszy od dawna większe znaczenie miała jakość piłkarza a nie cena za niego. 400k euro to konkretna kasa i wskazuje chyba na to że oberprezes postanowił zagrać va banq jeśli chodzi o LM. Znaczyłoby to też że można się spodziewać że (ewentualne) następne transfery będą na podobnym poziomie. 200k euro rocznego kontraktu (taką informację znalazłem w prasie chyba PS) nie wydaje się być jakimś specjalnie przesadzonym wydatkiem.
Z opinii bośniackich kibiców przytoczonych na tym forum wynika że ostatnimi czasy AK grywał nie tyle jako lewy pomocnik co raczej jako środkowy (stąd chyba ta zdumiewająca jak na bocznego pomocnika liczba asyst). Czyżby był zatem kimś w stylu Garguły? Dwie Garguły w jednej drużynie, nie wiem czy nie o jednego za dużo, ale jeśli jakoś sie dogadają i jeden będzie grał trochę bardziej z lewej strony to kto wie... . Zobaczymy.
Po drugie: w potoku informacji o Brasie uciekła jedna bardzo ważna informacja którą podał PS. Wiemy że managerem Brasa jest Peralta. Podobno to równiez on sprowadzał do Wisły Carlinosa (tak sie go chyba pisze). Trzecim potencjalnym kandydatem jest wg PS Jop (ale ponieważ ma jeszcze pół roku kontraktu z FK dlatego jego sprawa jest ponoć delikatna i zajmuje się nią on sam bez pomocy managera nawet). Na pewno Wisła nie weźmie całej trójki a co najwyżej dwóch. Zastanawiam sie czy w tej sytuacji Peralta nie jest skłonny poświęcić Carlinosa na rzecz Brasa.
Nie wyobrażam sobie żeby ewentualne wypożyczenie Brasa nie miało opcji odkupu za rozsądną (czytaj akceptowalną przez nas) cenę. W końcu Panata wzięła go za darmo a my nie jesteśmy jakimś Piastem żeby ogrywać komuś piłkarzy za friko.
Po trzecie: odejście Brozia teraz to byłby (z punktu widzenia planu awansu do LM) bardzo duży problem. Aczkolwiek gdyby pojawiła się dobra oferta z Anglii to trzeba chłopa zrozumieć. Mnie osobiście ten WHU wydaje się realny (chcieli Małego a nie chcą Brozia?).
Po czwarte: czy pojawiający się w tym temacie malkontenci (a w szczególności dobrze poinformowany senior member ciacho) nie mieli by ochoty coś nam wyjaśnić?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 02.07.2009 o godz. 15:30.
|