Wyświetl pojedynczy post
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2009, 14:49
Ja mimo wszystko czegoś nie rozumiem. Po rozwiązaniu kilku kontraktów zarząd Wisły na pewno ma spore rezerwy, zakładam również, że za Mistrzostwo etc również zgarnęli trochę pieniędzy. Do tego kwoty sponsorskie (chociaż niewielkie) etc. Mimo wszystko plotki o jakich słyszymy wcale nie napawają optymizmem.

Po pierwsze nowy bramkarz to kolejny strzał i będzie grał albo dobrze albo nie, czemu nie chcieli kogoś sprawdzonego tylko na siłę testują pół Świata? Rozumiem, że wiedzą o tym 100x więcej ode mnie, nie zrozumcie mnie źle - mnie tylko dziwi taka polityka.

Drugim nabytkiem ma być Kirm, chociaż w Słowenii jest stosunkowo ceniony, zdobył Mistrzostwo kraju i ponoć interesowały się nim włoskie kluby, ale nadal nie jestem przekonany czy będzie to taki super motor napędowy. Głównie dlatego, że osobiście preferuje polaków. Ale kto wie, może to będzie drugi Kosa Oby!

Co do samego Jopa, ok - niech będzie. Nie mam zastrzeżeń jeśli wskoczy na ławę i rozegra z 10-15 spotkań w sezonie. Może będzie prezentował poziom, który ponownie da nam Mistrzostwo.

Ogólnie: Kiedy Wisła wygrała ostatni mecz Prezes Cupiał powiedział do Skorży "To teraz LM", a mimo wszystko wygląda na to, że będzie niezwykle ciężko i trener znowu nie dostał szczególnie dużo gotówki. Kto wie czy jeśli się nie uda z Levadią [czy później] to czy Cupiał go nie wywali na próg, a byłoby to głupie bo to prowadziwy fachowiec i możliwe najlepszy polski trener do którego wszyscy chyba pałamy sympatią.

Kogo powinniśmy sprowadzić? NAZWISKA. Mówi się, że one nie grają. Ale to one pomagają innym grać lepiej niż normalnie, więc skończmy - za przeproszeniem - pieprzyć wymyślając zawodników z RPA/USA którzy zagrali 3 dobre mecze, a skupmy się na ludziach którzy są sprawdzeni. Co z tego, że za niektórych będzie trzeba zapłacić 4mln złotych, chce się być na górze to trzeba inwestować!
Odpowiedz cytując