Wyświetl pojedynczy post
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2009, 19:12
Widziałem wczoraj Easy Ridera - totalna masakra. Film świetny, ale ile ja się namęczyłem, żeby go odpalić z napisami... Polecam
Wczoraj zacząłem także Spielbergowego Duela (pojedynek na szosie) z 1971 - także kawał dobrego filmu. TUTAJ macie linka.

Więc naturalną koleją rzeczy, szukam kolejnych filmów w podobnym klimacie, tj. Open Road. Właśnie zabieram się do Dirty Mary, Crazy Larry z siedemdziesiątego czwartego, a następny w kolejce są Crossroads (Na Rozdrożu/Zaginiony Blues) i Bullit. Znikający Punkt widziałem zarówno oryginał, jak i remake, przy czym remake to straaaaaszliwie niezjadliwa kupa, więc mam małe problemy ze znajdowaniem kolejnych filmów.

Czy jest ktoś w stanie coś polecić?

Nie koniecznie Amerykański film. Widziałem na przykład świetne Aberdeen, więc Europejskie kino drogi, także wchodzi w grę

Z góry dzięki i pozdrawiam.

Edyta
Dirty Mary Crazy Larry całkiem niezły, ale... ścieżka dźwiękowa nie jest jego mocną stroną

Crossroads zaliczone, dużo lepszy od powyższego. Jeśli miałbym go opisać, to powiedziałbym, że ktoś po obejrzeniu Blues Brothers, zorientował się, że prawdziwy blues tak nie wygląda, i postanowił nakręcić film o prawdziwym bluesie. Nieco przesłodzony, nie za dobra końcówka, ale pomijając to film gorąco polecam wszystkim, a fanom bluesa w szczególnośći.
A także fanom Steve Vaia

Mistel napisał(a):Wyświetl post
Jakie mi polecicie filmy sensacyjne/akcji takie z lat 90? Coś jak "Szklana pułapka". Kiedyś też oglądałem w TV jakiś amerykański film o szakalu. Chodzi mi o takie klasyczne, dobre kino akcji, gdzie nie było tyle efektów specjalnych
a film o szakalu to... "Szakal" z Brucem Willisem w roli głównej. Nie najlepszy.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 29.06.2009 o godz. 11:20.
.
Odpowiedz cytując