Cytat:
|
Jacek Kazimierski:Ja wolę sprowadzić jakiegoś utalentowanego chłopaka i jeśli będę chciał, i naturalnie on będzie chciał, zrobię z niego kawał piłkarza. Tylko na to trzeba czasu.
|
To niech go kur sprowadzi niech ruszy dupsko i go znajdzie... jest już 2 lata w naszym klubie a z bramkarzami jak stoimy w miejscu tak stoimy.
Nie wiem ja to interpretuje tak że Kazimierskiemu 'wygodnie" pracuje się ze spokojnym Mariuszem a Ile za wiele do powiedzenia tam nie ma. Z tego co pamiętam to Ile kiedyś coś w mediach powiedział na temat pana J.K...
Do tego dodam że to Kazimierski był największym zwolennikiem pozostania Mariusza Juszczyka gościa który grał w siatkę. A wiecie dlaczego ? bo nic nie marudził akceptował role rezerwowego a Kazimierskiemu wygodnie się pracowało.
Jak myślicie dlaczego ocenił Bośniaka negatywnie na podstawie kilku godzinnych treningów mimo, że opinie ludzi dokoła były jak najbardziej pochlebne ? Do tego wypadł dobrze w sparingu.
Sprawa jest prosta młody bałkański charakter może być niewygodny dla pana Jacka.
I żeby nie było ostatnia runda w wykonaniu Mariusza Pawełka była bardzo udana poza incydentem w Gdańsku, który mógł kosztować nas mistrza. Śmiało można powiedzieć, że Mariusz zrobił postęp w swojej grze także na pewno aż tak tragicznie nie jest. Mario nie popełniał jakiś większych błedów dlatego uważam, że tak jak powiedział pan Jacek ważniejsze są inne pozycje.