|
Hej MatMario. Mam do ciebie zapytanko: w swoim wpisie napisałeś jakoby Marek Konieczny bronił Kokoszki po jego wyjeździe do Włoch. Skąd posiadasz taką wiedzę? Czytałeś jakieś wywiady, filmy, artykuły? Pamiętam, że w dniu ukazania sie artukułu na Interii o skorzystaniu przez Kokoszkę z prawa Webstera oskarzyłem Koniecznego o wyprowadzenie Kokosa z Wisły. Wiele przesłanek wskazywało bowiem na to. Inna sprawa, że w pierwszym, "przeciekowym" artukule Miśka Białońskiego było sporo niedorzeczności. Po moich wpisach Marek Konieczny zalogował się w komentarzach i wyjaśnił większość moich zarzutów (nie wszystkie bynajmniej). Ponieważ sprawa ta mnie bardzo interesowała zagadnąłem dwa razy Marka, ale nie był specjalnie skory do komentowania wydarzeń dot opuszczenia klubu przez Kokosa. Sledzę dość dokładnie wydarzenia związane z klubem ale bynajmniej nie dostrzegłem żadnych publicznych wypowiedzi Koniecznego w Których broni Kokoszkę, jak to napisałeś.
Może jeszcze słówko o komentarzach Marka Koniecznego dotyczących innej osoby, która pracowała w Wiśle. Chodzi o Dana Petrescu, któremu niektórzy piłkarze poprzez zaprzyjaźnionych dziennikarzy obrabiali dupę za plecami, szkalując jego dobre imie i nieposzlakowaną reputację. Pamiętam wypowiedź Konia, dot. dywersyfikacji metod treningowych dla poszczególnych grup zawodników. Marek wziął Dana w obronę, czym mógł narazić się niektórym piłkarzom. Sam uważam Petrescu za najbardziej profesjonalnego trenera w historii klubu i wyjaśnienia Marka przyjąłem z dużą satysfakcją.
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 28.06.2009 o godz. 03:06.
|