Cytat:
|
Myślę, że patrzysz na to ze zlej perspektywy. Większy budżet zapewnia większe możliwości kontraktowania dobrych zawodników. Klub bogatszy i silniejszy zawsze częściej wygra z biedniejszym i słabszym niż na odwrót - i to jest gwarantowane. Nieprzypadkowo w LM grają i odnoszą sukcesy kluby nie o budżetach +- 5 mln Euro, tylko kilkanaście razy większych. I wydające na wzmocnienia, scouting, bazę nie 0, a znaczne pieniądze. Nie oznacza to oczywiście, że "za darmo" lub powiedzmy za 100 tyś Euro nie można nigdy pozyskać nikogo wartościowego, ale szanse na upolowanie kogoś takiego w klubie typu Wisły są minimalne. Natomiast ogromne są wówczas szanse sprowadzenia piłkarskiego złomu, który zawiedzie i nic nie da. Tak się nie buduje drużyny na LM.
|
Na pewno wieksza kasa robi swoje ale nawet jakbysmy narobili tych transferow za 10 mln euro to nam nie daje zadnej gwarancji i mozemy odpasc z druzyna w ktorej gra kolektyw a nie zlepek gwiazd ktore maja doprowadzic zepsol do fazy gr LM. Tak jak to rok temu szykowany na LM zespoł Beitaru z gwiazdami w składzie został rozgromiony przez kolektyw, Wisłe Kraków. Te 10 mln nawet to nie jest az tyle kasy zeby jakis klub zbudowac który na 100% awansuje do LM. Bo powtarzam po raz wtóry to jest sport i i kopciuszek moze wygrac z najlepszym. Patrz przykłady Anderlechtu ktory odpadł w kwalifikacjach do LM w tamtym sezonie i chyba tez Rangers a grali tez z cieniasami, biedakami. Moze jakbysmy mieli jakies 50 mln na transfery to to by cos dało ale ja daze do tego zeby uswiadomic coponiektorym ze te 1-5 mln a nawet 10 to nic nie gwarantuje a nawet lepiej miec zespol ktory sie rozumie, potrafi ze soba grac a nie byle jakich gwiazdorow. Oczywiscie kasa robi swoje i jakbysmy mieli co sezon te kilkanascie mln na transfery, kase na płace itd to bysmy spokojnie w LM grywali ale na chwiel obecna nawet nie ratuje nas kilka mln

To tyle w tej kwestii ode mnie
Co do bramkarza i jego menagera, fajna para Pan Adis i Hadis

hihi
Ja mysle ze ten Nurkovic by sie przydal i moze nawet lepszy sie okaze od Pawełka. Warunki ma i chyba talent tez skoro jest rezerwowym bramkarzem Bosni i Hercegowiny, mysle ze napewno lepiej to o nim swiadczy niz o Kasprziku to ze zagrał 1 dobry sezon w Polskiej Ekstraklasie

Wazne zeby zrobic jakies transfery, zeby juz wejsc w ten sezon transferowy bo na razie to duzo gadania a mało konkretow. Oby bramkarz sie sprawdził, zaklepac jeszcze tego Bozoka i Carlinhosa i juz by było miło. O i jeszcze Drozdowicz ktory moim zdaniem mogłby byc odkryciem- swoja dorga bardzo fajnie sie robi w Polsce ze wreszcie zaczynaja sie kluby nawet te z czołowki ogladac na zaplecze Ekstraklasy i tam szukac wzmocniem, ba młodych zawodnikow na dodatek. Lewandowski, Majewski, Błaszczykowski, teraz Drozdowicz - mysle ze jesli juz Wisła sie nim zaintersowala to nawet ejsli nie w naszym klubie to w ekstraklasie wyladuje niedługo. Jeszcze sie Lech interesuje jakims napastnikiem chyba ze Switu. W Polsce w nizszych ligach tez mamy ciekawych, młodych, utalentowanych piłkarzy!!