Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2009, 22:38
Cytat:
Myślę, że patrzysz na to ze zlej perspektywy. Większy budżet zapewnia większe możliwości kontraktowania dobrych zawodników. Klub bogatszy i silniejszy zawsze częściej wygra z biedniejszym i słabszym niż na odwrót - i to jest gwarantowane. Nieprzypadkowo w LM grają i odnoszą sukcesy kluby nie o budżetach +- 5 mln Euro, tylko kilkanaście razy większych. I wydające na wzmocnienia, scouting, bazę nie 0, a znaczne pieniądze. Nie oznacza to oczywiście, że "za darmo" lub powiedzmy za 100 tyś Euro nie można nigdy pozyskać nikogo wartościowego, ale szanse na upolowanie kogoś takiego w klubie typu Wisły są minimalne. Natomiast ogromne są wówczas szanse sprowadzenia piłkarskiego złomu, który zawiedzie i nic nie da. Tak się nie buduje drużyny na LM.
Na pewno wieksza kasa robi swoje ale nawet jakbysmy narobili tych transferow za 10 mln euro to nam nie daje zadnej gwarancji i mozemy odpasc z druzyna w ktorej gra kolektyw a nie zlepek gwiazd ktore maja doprowadzic zepsol do fazy gr LM. Tak jak to rok temu szykowany na LM zespoł Beitaru z gwiazdami w składzie został rozgromiony przez kolektyw, Wisłe Kraków. Te 10 mln nawet to nie jest az tyle kasy zeby jakis klub zbudowac który na 100% awansuje do LM. Bo powtarzam po raz wtóry to jest sport i i kopciuszek moze wygrac z najlepszym. Patrz przykłady Anderlechtu ktory odpadł w kwalifikacjach do LM w tamtym sezonie i chyba tez Rangers a grali tez z cieniasami, biedakami. Moze jakbysmy mieli jakies 50 mln na transfery to to by cos dało ale ja daze do tego zeby uswiadomic coponiektorym ze te 1-5 mln a nawet 10 to nic nie gwarantuje a nawet lepiej miec zespol ktory sie rozumie, potrafi ze soba grac a nie byle jakich gwiazdorow. Oczywiscie kasa robi swoje i jakbysmy mieli co sezon te kilkanascie mln na transfery, kase na płace itd to bysmy spokojnie w LM grywali ale na chwiel obecna nawet nie ratuje nas kilka mln
To tyle w tej kwestii ode mnie

Co do bramkarza i jego menagera, fajna para Pan Adis i Hadis hihi

Ja mysle ze ten Nurkovic by sie przydal i moze nawet lepszy sie okaze od Pawełka. Warunki ma i chyba talent tez skoro jest rezerwowym bramkarzem Bosni i Hercegowiny, mysle ze napewno lepiej to o nim swiadczy niz o Kasprziku to ze zagrał 1 dobry sezon w Polskiej Ekstraklasie
Wazne zeby zrobic jakies transfery, zeby juz wejsc w ten sezon transferowy bo na razie to duzo gadania a mało konkretow. Oby bramkarz sie sprawdził, zaklepac jeszcze tego Bozoka i Carlinhosa i juz by było miło. O i jeszcze Drozdowicz ktory moim zdaniem mogłby byc odkryciem- swoja dorga bardzo fajnie sie robi w Polsce ze wreszcie zaczynaja sie kluby nawet te z czołowki ogladac na zaplecze Ekstraklasy i tam szukac wzmocniem, ba młodych zawodnikow na dodatek. Lewandowski, Majewski, Błaszczykowski, teraz Drozdowicz - mysle ze jesli juz Wisła sie nim zaintersowala to nawet ejsli nie w naszym klubie to w ekstraklasie wyladuje niedługo. Jeszcze sie Lech interesuje jakims napastnikiem chyba ze Switu. W Polsce w nizszych ligach tez mamy ciekawych, młodych, utalentowanych piłkarzy!!
Odpowiedz cytując