Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2009, 21:28
Panowie nie ma co podawac cen ze jakbysmy wydali 1-2-3-10 mln Euro na transfery to wejdziemy do LM. To jest sport i tutaj bogatszy nie znaczy lepszy. Tutaj nawet nie ma ze teoretycznie lepszy bedzie na boisku lepszy od tego teoretycznie słabszego (parz przykład USA- Hiszpania Puchar Konfederacji 2:0 trwa 90 minuta )
Z tego co sie orientuje to Beitar wydał 10 mln (?) rok temu i co z nami przegrał, tracac w Krk 5 bramek. Tozto musiał byc szok jak odpadli z jakims sredniakiem europejskim, klubem z Polski!
Ja mysle ze czasem lepszy bedzie zawodnik za darmo, młody ktory ma jeszcze w piłce cos do osiagnieci, zdobycia niz jakis ktory cos osiagnal i sprowadzilibysmy go za kilka mln. Patrz Marcelo, Malecki, Cwielong, a sprowadizmy jakichs gwiazdorkow za kilka mln ktorzy pomysla co to nie oni i zamiast grac dla Wisły, zostawiac na boisku zdrowie i całe serce jak to robia prawdziwi, fanatyczni piłkarze Wisły to beda gwiazdorzyc i nie dadza z siebie 100%. Jak dla mnie taki Malecki, Brozek, Sobol to oni sa własnie tacy dobrzy bo graja dla Wisły i sie wznosza ponad swoje umiejetnosci na boisku, przyjdzie jakis za kilka mln kopacz i dupa, on nie zagra z sercem bo dla niego Wisła rownałoby sie 0,5 mln Euro za rok gry, nawet bylejakiej gry. Poza tym nawet kupujac kilku pilkarzy za gruba kase nic to nie gwarantuje bo oni musza sie zaaklimatyzowac, oswoic ze wszystkim a sprawa gry w LM wyjasni sie za 2 miesiace, przez te 2 miesiace Ci pilkarze mogliby sie czuc w Krk zle i zle by grali

Zeby nie było ze sam off top Szkoda ze transferow na razie nie ma, mam nadzieje ze to sie zmieni do konca tego tygodnia. Jesli chodzi o bramkarza to cos mi sie zdaje ze nikt lepszy od Pawełka nie przyjdzie, jedynie ktos do konkurencji. Jelsi chdozi o obronce to mysle ze kazdy w klubie sobie zdaje sprawe ze srodkowy obronca jest niezbedny do uzupelninia składu. Mysle ze dlatego nic o tym nie mowimy bo mamy na oku kogos z wolnego kontraktu np Hernani o ktorym czytalem ze chce odejsc z Korony bo tam nawet nie wie czy bedzie gral w Ekstraklasie czy 1 lidze, oraz ze chciałby grac w Ekstraklasie a znajac go, jego klase to mysle ze jesli by miał wrocic do Ekstraklasy to do ktoregos do klubow z czołowki.
Drodzowicz spoko sie wydaje, moglibysmy go zakontraktowac, niech sie uczy i rozwija. Przykład chociazby Kuby pokazął ze mozna przyjsc z 4 ligi i talent tak moze eksplodowac ze zaraz wskakuje sie do 1 składu i gra sie fenomenalnie, dlatego ja nawet twierdze ze z Emilem mogłoby byc tak samo, moze tez tak jego talent eksploduje ze juz bedzie gotowy do gry na wysokim poziomie w Ekstraklasie? Kto wie.
Odpowiedz cytując