WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):

|
nie wiem czy was to nie denerwuje ale mnie BARDZO,mianowicie chodzi mi o to,że Skorża mówił w jakimś tam wywiadzie,że były ciekawe propozycje ale upadły ponieważ zaburzyło by to strukture płac w klubie;]..no to kurcze wóż albo przewóz..jesli chce się mieć klasowego gracza to trzeba mu cos konkretnego zaoferować..samo to,że będzie miał możliwosc walki o lige mistrzów to chyba jednak mało kusząca perspektywa,i dlatego musimy oglądać Betona czy Dudu gol machine..zamiast napastnika który naprawde byłby wstanie coś konkretnego pokazać..pewnie większość nie przyzna mi racji ale takie jest moje zdanie na ten temat.
|
A propo struktury płac - w każdym profesjonalnym klubie (nie tylko zachodnim) jest przyjętą i akceptowalną normą, że obok pewnej średniej, istnieją 2-3 kontrakty największych gwiazd zespołu znacząco przewyższające zarobki innych piłkarzy (czasem kilkakrotnie). To standard, a nie żadna apokalipsa, która przebija z wypowiedzi i sposobu myślenia naszych polskich działaczy na ten temat.